Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απειλεί ευθέως η Ρωσία - Zakharova: Μπορεί να επιτεθούμε σε χώρες του ΝΑΤΟ που δίνουν όπλα στην Ουκρανία

Απειλεί ευθέως η Ρωσία - Zakharova: Μπορεί να επιτεθούμε σε χώρες του ΝΑΤΟ που δίνουν όπλα στην Ουκρανία
Zakhrarova: Η Ρωσία μπορεί να χτυπήσει στρατιωτικούς στόχους στο έδαφος εκείνων των χωρών του ΝΑΤΟ που προμηθεύουν όπλα στο καθεστώς του Κιέβου
Σχετικά Άρθρα

Ευθείες βολές κατά της Δύσης εξαπολύει το Κρεμλίνο λέγοντας αυτή τη φορά ότι θα μπορούσε να στοχεύσει στρατιωτικές εγκαταστάσεις σε χώρες του ΝΑΤΟ που υποστηρίζουν την Ουκρανία στον πόλεμο.
Συγκεκριμένα, η Maria Zakharova εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, ανέφερε ότι θα μπορούσαν να επιτραπούν πλήγματα εναντίον κρατών του ΝΑΤΟ που παρέχουν όπλα στην Ουκρανία.
«Αντιλαμβανόμαστε σωστά ότι για χάρη της διακοπής του εφοδιασμού με στρατιωτικές προμήθειες, η Ρωσία μπορεί να πλήξει στρατιωτικούς στόχους στο έδαφος εκείνων των χωρών του ΝΑΤΟ που προμηθεύουν όπλα στο καθεστώς του Κιέβου.
Εξάλλου, αυτό οδηγεί άμεσα σε θανάτους και αιματοχυσία στο ουκρανικό έδαφος», ανέφερε μεταξύ άλλων η Zakharova σύμφωνα με το Euroactiv και την Daily Mail.
Οι νέες απειλές έρχονται ως απάντηση στις δηλώσεις του Βρετανού υπουργού Αμυνας.
«Καταλαβαίνουμε σωστά ότι, για χάρη της διατάραξης της επιμελητείας των στρατιωτικών προμηθειών, η Ρωσία μπορεί να χτυπήσει στρατιωτικούς στόχους στο έδαφος εκείνων των χωρών του ΝΑΤΟ που προμηθεύουν όπλα στο καθεστώς του Κιέβου;
Σε τελική ανάλυση, αυτό οδηγεί άμεσα σε θανάτους και αιματοχυσία στο ουκρανικό έδαφος. Από όσο καταλαβαίνω, η Βρετανία είναι μια από αυτές τις χώρες», πρόσθεσε η Zakharova.

Οι δηλώσεις της Μεγάλης Βρετανίας 

Ειδικότερα, ο Βρετανός υπουργός Αμυνας δήλωσε χθες 26/4 ότι το Ηνωμένο Βασίλειο υποστηρίζει τις ουκρανικές αεροπορικές επιδρομές σε ρωσικές υποδομές.
Πρόσθεσε ακόμη ότι θα ήταν «απολύτως νόμιμο» να χρησιμοποιηθούν βρετανικά όπλα σε τέτοιες επιθέσεις, παρόλο που προς το παρόν δεν πιστεύεται ότι χρησιμοποιούνται.
Το ρωσικό υπουργείο Αμυνας απάντησε κατηγορώντας τον Βρετανό ΥΠΑΜ για προβοκάτσια και προειδοποίησε ότι θα ήταν έτοιμη να αντεπιτεθεί σε «κέντρα λήψης αποφάσεων» στο Κίεβο σε αντίποινα, ακόμη και αν υπήρχαν δυτικοί διπλωμάτες.
«Όπως έχουμε προειδοποιήσει, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις βρίσκονται σε εικοσιτετράωρη ετοιμότητα για να εξαπολύσουν αντίποινα με όπλα μεγάλης εμβέλειας υψηλής ακρίβειας σε κέντρα λήψης αποφάσεων στο Κίεβο.
Η παρουσία συμβούλων από δυτικές χώρες στα ουκρανικά κέντρα λήψης αποφάσεων δεν θα αποτελέσει απαραίτητα πρόβλημα για τη Ρωσία στη λήψη απόφασης για την εξαπόλυση αντίποινων», είπε εκπρόσωπος του Κρεμλίνου χθες.
Συγκεκριμένα, ο Χίπι δήλωσε χθες 26/4 στο βρετανικό ραδιόφωνο ότι το Ηνωμένο Βασίλειο και οι σύμμαχοί του έχουν καθήκον να υποστηρίξουν τυχόν ουκρανικά πλήγματα κατά ρωσικών υποδομών, διότι αυτά θα μπορούσαν να αποτρέψουν θανάτους αμάχων.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης