Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προσωρινός CEO ο Elon Musk μετά την εξαγορά του Twitter - Εξασφάλισε χρηματοδότηση 7 δισ. δολ από Ellison, Binance, Sequoia

Προσωρινός CEO ο Elon Musk μετά την εξαγορά του Twitter - Εξασφάλισε χρηματοδότηση 7 δισ. δολ από Ellison, Binance, Sequoia
Σχετικά Άρθρα

Ο Elon Musk αναμένεται να διατελέσει ως προσωρινός Διευθύνων Σύμβουλος του Twitter για μερικούς μήνες αφού ολοκληρώσει την εξαγορά της εταιρείας μέσων κοινωνικής δικτύωσης ύψους 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το CNBC .
Την ίδια ώρα, ο μεγιστάνας της Tesla δήλωσε ότι εξασφάλισε νέα χρηματοδότηση 7,14 δισ. δολαρίων από ομάδα επενδυτών, στους οποίους περιλαμβάνονται ο συνιδρυτής της Oracle Corp Larry Elison και η Sequoia Capital, για την εξαγορά της Twitter, σύμφωνα με γνωστοποίηση που έκανε στην αμερικανική αγορά κεφαλαιαγοράς.

Οι «πρωταγωνιστές»

Όπως επισημαίνει το Reuters, ο Σαουδάραβας πρίγκιπας και επενδυτής Alwaleed bin Talal, ο οποίος αρχικά είχε αντιταχθεί στην εξαγορά, συμφώνησε επίσης να διαθέσει το μερίδιο του 1,89 δισ. δολαρίων για τη συμφωνία αντί να το ρευστοποιήσει.
Πρόκειται για μία κίνηση που έρχεται αφότου το ύψους του δανεισμού περιθωρίου του Μασκ μειώθηκε στα 6,25 δισ. δολάρια από 12,5 δισ. που είχε ανακοινωθεί αρχικά, σύμφωνα με την ίδια γνωστοποίηση.
Σε αυτό το πλαίσιο, η εξασφαλισμένη χρηματοδότηση 21 δισ. δολαρίων του Musk αναθεωρήθηκε επίσης στα 27,25 δισ.
Παράλληλα, ο Musk θα συνεχίσει να έχει συνομιλίες με τους υφιστάμενους μετόχους του Twitter, συμπεριλαμβανομένου του πρώην επικεφαλής της εταιρείας Dorsey, προκειμένου να συνεισφέρει μετοχές στην εξαγορά, όπως προκύπτει από την γνωστοποίηση.
Σημειώνεται ότι το Qatar Holding και η Vy Capital με έδρα το Ντουμπάι, που περιλαμβάνονται στους νέους χρηματοδότες του Musk είναι επενδυτές και στο άλλο του εγχείρημα, το The Boring Company.
Το Reuters είχε μεταδώσει την περασμένη εβδομάδα ότι ο Musk βρισκόταν σε συνομιλίες με μεγάλες επενδυτικές εταιρείες και άτομα υψηλού πλούτου, προκειμένου να εξασφαλίσει μεγαλύτερη χρηματοδότηση για την εξαγορά του Twitter και να δεσμεύσει λιγότερο από τον προσωπικό του πλούτο στη συμφωνία.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης