Τελευταία Νέα
Οικονομία

Μεγάλη επιδείνωση στα ομόλογα - Το ελληνικό 10ετές στο 3,51%

Μεγάλη επιδείνωση στα ομόλογα - Το ελληνικό 10ετές στο 3,51%
Συνεχίζονται οι πωλήσεις και σήμερα 6/5 στα ελληνικά ομόλογα αλλά και στα υπόλοιπα ομόλογα της Ευρωζώνης
Σχετικά Άρθρα
Συνεχίζονται οι πωλήσεις και σήμερα 6/5 στα ελληνικά ομόλογα αλλά και στα υπόλοιπα ομόλογα της Ευρωζώνης, στον απόηχο των ανακοινώσεων της Fed για τα επιτόκια, τα οποία αυξήθηκαν κατά 50 μ.β..
Το ελληνικό 10ετές ομόλογο βρίσκεται στο 3,51%, το 10ετές ιταλικό 3,08% ενώ το αμερικανικό 10ετές ομόλογο βρίσκεται στο 3,08%.
Παρά τις καθησυχαστικές δηλώσεις του προέδρου της Fed, Jerome Powell, ότι δεν θα προχωρήσει σε πιο επιθετικές αυξήσεις επιτοκίων, στις επόμενες συνεδριάσεις της εντούτοις οι επενδυτές θεωρούν ότι οι Κεντρικές τράπεζες θα αναγκαστούν να προβούν σε επιθετική αύξηση των επιτοκίων στις προσεχείς συνεδριάσεις προκειμένου να τιθασεύσουν τον πληθωρισμό γεγονός που θα οδηγήσει σε ύφεση τις παγκόσμιες οικονομίες.
Σημειώνεται ότι η FED προχώρησε στην πρώτη μεγάλη αύξηση επιτοκίου κατά 0,50% την μεγαλύτερη εδώ και 22 χρόνια και προϊδέασε ότι θα ακολουθήσουν και άλλες αυξήσεις επιτοκίων ενώ η μείωση του ισολογισμού θα ξεκινήσει τον Ιούνιο, όλα αυτά ήταν αναμενόμενα.
Επίσης και η ΕΚΤ θα αυξήσει τα επιτόκια αρχικά μηδενίζοντας το επιτόκιο αποδοχής καταθέσεων από αρνητικό -0,50% σε 0% και εν συνεχεία αυξάνοντας το βασικό παρεμβατικό επιτόκιο από 0% σε 0,25%.
Το βασικό παρεμβατικό επιτόκιο της ΕΚΤ θα ξεπεράσει το 1% μέσα στο 2023.

bond_4.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης