Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Σενάριο χάους από BofA: Έως τον Οκτώβριο 2022 ο S&P στις 3.000 μον ή -27% - Το ελληνικό χρηματιστήριο στις 700 μον.

Σενάριο χάους από BofA: Έως τον Οκτώβριο 2022 ο S&P στις 3.000 μον ή -27% - Το ελληνικό χρηματιστήριο στις 700 μον.
Το ελληνικό χρηματιστήριο από τα υψηλά έτους 974 μονάδες βρίσκεται στις 866 μονάδες με προοπτική τις 750 με 800 μονάδες στο βασικό σενάριο και στις 700 μονάδες με 680 μονάδες στο δυσμενές σενάριο

H σημερινή Bear Market τελειώνει τον Οκτώβριο του 2022 με τον δείκτη βαρόμετρο S&P 500 να υποχωρεί στις 3.000 ή πτώση -27%.
Το σενάριο χρηματιστηριακού χάους διατυπώνει ο επικεφαλής στρατηγικής επενδύσεων της μεγάλης αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας Bank of America Michael Hartnett ο οποίος υποστηρίζει ότι είναι αναπόφευκτη η πτώση της Wall Street.
Εάν το σενάριο χάους της Bank of America επιβεβαιωθεί τότε το ελληνικό χρηματιστήριο θα μπορούσε να υποχωρήσει -20% στις 700 μονάδες ή στο χειρότερο σενάριο στις 680 μονάδες.
Ενώ το bankingnews – πάντα πολύ έγκαιρα – έχει προειδοποιήσει για μεγάλη πτώση στο ελληνικό χρηματιστήριο και στις μετοχές προβλέποντας πτώση στις 800 με 750 μονάδες… ίσως αποδειχθεί αρκετά αισιόδοξη η προσέγγιση αυτή…
Το ελληνικό χρηματιστήριο από τα υψηλά έτους 974 μονάδες βρίσκεται στις 866 μονάδες με προοπτική τις 750 με 800 μονάδες στο βασικό σενάριο και στις 700 μονάδες με 680 μονάδες στο δυσμενές σενάριο.
Εάν επικρατήσει το κλίμα χάους, τότε νομοτελειακά και το ελληνικό χρηματιστήριο δεν θα μπορέσει να διαφοροποιηθεί…
Συν τοις άλλοις θα πρέπει να αναμένουμε το ελληνικό 10ετές να αναρριχηθεί στο 4,20% αρχικά με προοπτική ακόμη και 5% σε ένα πολύ δυσμενές σενάριο…

Η εύστοχη εκτίμηση της BofA

Πριν από δύο εβδομάδες, ακριβώς όταν όλοι πίστευαν ότι δεν μπορούσε να υπάρξει μεγαλύτερη πτώση, ο επικεφαλής στρατηγικής επενδύσεων της BofA Michael Hartnett, η μεγαλύτερη αρκούδα της Wall Street που αναδείχθηκε επίσης ως ο πιο ακριβής αναλυτής καθώς προϊδέασε για sell off…
Να σημειωθεί ότι ο μέσος στόχος τιμής για τον δείκτη βαρόμετρο S&P είναι ακόμα γύρω στις 4.700 μονάδες, άφησε τους πάντες έκπληκτους όταν προειδοποίησε ότι οι πραγματικές πωλήσεις μόλις άρχισαν.
Μια εβδομάδα αργότερα - και προς μεγάλη αμηχανία της JPMorgan που πρότεινε αγορές μετοχών - ο επικεφαλής στρατηγικής επενδύσεων της BofA Michael Hartnett είχε και πάλι δίκιο, με τον S&P να υποχωρεί και τον Nasdaq να δέχεται τις μεγαλύτερες απώλειες σε μηνιαία βάση παρόμοια με την περίοδο πτώχευσης της Lehman.
Ο επικεφαλής στρατηγικής επενδύσεων της BofA Michael Hartnett προειδοποίησε επίσης σωστά ότι όσο πλησιάζουμε στο τεχνικό σημείο στήριξης των 4.000 μονάδων τόσο πιο επιθετικές θα ήταν οι πωλήσεις.
xx2.jpgxx1.jpg
xx4.jpgxx3.jpg

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης