Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μητσοτάκης: Εθνικός στόχος η έξοδος της Ελλάδας από την ενισχυμένη εποπτεία – Νέα εκλογική νίκη για τη ΝΔ το 2023

Μητσοτάκης: Εθνικός στόχος η έξοδος της Ελλάδας από την ενισχυμένη εποπτεία – Νέα εκλογική νίκη για τη ΝΔ το 2023
«Θα βάλετε την υπογραφή σας σε μια ακόμα εκλογική νίκη στις εκλογές που θα γίνουν σε 12 μήνες από τώρα, για να μην ξανακυλήσουμε ποτέ ξανά πίσω» είπε ο πρωθυπουργός στους συνέδρους της ΝΔ
Σχετικά Άρθρα

Εθνικός στόχος είναι η έξοδος της Ελλάδας από την ενισχυμένη εποπτεία τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος στους συνέδρους της ΝΔ κατά το κλείσιμο των εργασιών.
«Μου δίνετε τη δύναμη να συνεχίσω τον αγώνα μας για την ανόρθωση της χώρας», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος εμφανίστηκε βέβαιος για νέα εκλογική νίκη το 2023.
Όπως είπε, «θα βάλετε την υπογραφή σας σε μια ακόμα εκλογική νίκη στις εκλογές που θα γίνουν σε 12 μήνες από τώρα, για να μην ξανακυλήσουμε ποτέ ξανά πίσω, να παραδώσουμε στα παιδιά μας στην πατρίδα που τους αξίζει».
«Εθνικό στόχο αποτελεί μέσα το καλοκαίρι η έξοδος της χώρας μας από την τελευταία φάση της ενισχυμένης εποπτείας, για να κλείσει επιτέλους αυτό το τραυματικό κεφάλαιο το οποίο άνοιξε πριν μια δεκαετία και το συντομότερο δυνατό εντός του 2023 να πετύχουμε επιτέλους την πολυπόθητη επενδυτική βαθμίδα ώστε με μεγαλύτερη άνεση να χρηματοδοτούμε το πρόγραμμά μας», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

«Η παράταξη πέρασε δύσκολες στιγμές»

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η παράταξη πέρασε δύσκολες στιγμές και κλονίστηκε την εποχή της μεγάλης κρίσης, «φτάσαμε να πάρουμε 18%, για να μπορέσουμε όμως να επιστρέψουμε και να φτάσουμε στο 40% ακριβώς επειδή ανανεωθήκαμε χωρίς να εγκαταλείψουμε τις παραδοσιακές μας αξίες».
Επανέλαβε δε ότι η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για όλους τους Έλληνες «σηματοδοτεί την επιλογή μας η πολιτική των φοροελαφρύνσεων να συνεχιστεί».

Πιο ισχυρή η Ελλάδα

«Οι εξελίξεις θέλουν την Ελλάδα διεθνή κόμβο και παραγωγό ενέργειας», είπε ο πρωθυπουργός προσθέτοντας ότι «η χώρα θα αξιοποιήσει αυτό το σημαντικό στρατηγικό γεωπολιτικό πλεονέκτημα».
Τόνισε ότι «δεν υπάρχει ενωμένη κοινωνία χωρίς μια χώρα έτοιμη ανά πάσα στιγμή να υπερασπιστεί την εθνική της ανεξαρτησία», συμπληρώνοντας ότι η χώρα δυνάμωσε και αναφέρθηκε στις διεθνείς σχέσεις και συνεργασίες της χώρας.
«Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα θα υπογράψουμε σημαντικές συμφωνίες και «σε μία εβδομάδα στις Ηνωμένες Πολιτείες εκτός από τη συνάντηση με τον Πρόεδρο Biden θα έχω την τιμή να μιλήσω στο Κογκρέσο. Και την Πέμπτη η Βουλή θα επικυρώσει την αμυντική συμφωνία με τις ΗΠΑ» επισήμανε ενώ διαβεβαίωσε τον πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νοεφύτου ότι «στην Ουάσιγκτον θα μιλήσω ως εκπρόσωπος του ελληνισμού συνολικά».
«Πράγματι η χώρα μας είναι πιο ισχυρή σήμερα σε όλα τα επίπεδα. Η άποψη της Ελλάδος στην Ευρώπη σήμερα μετράει. Ήμαστε πρωταγωνιστές σε μία σειρά από σημαντικές εξελίξεις» τόνισε.

ΣΥΡΙΖΑ και…κοινωνικό σαμποτάζ

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην αντιπολίτευση και ιδιαίτερα στον ΣΥΡΙΖΑ, με τη διαπίστωση πως «στο διάστημα που ακολουθεί ο λαϊκισμός θα παίξει το τελευταίο του χαρτί».
«Θα πρόκειται για την πιο απεγνωσμένη επίθεσή του, θα είναι η πιο σκληρή και πιο χυδαία από ποτέ. Τορπιλίζοντας τη θέση της χώρας μέσα σε ένα ασταθές διεθνές περιβάλλον» είπε τονίζοντας πως «στις σημερινές συνθήκες ισχυρά κράτη είναι τα σταθερά κράτη».
«Δυστυχώς και στην πρόσφατη κρίση που απορρέει από την απροκάλυπτη εισβολή της Ρωσία στην Ουκρανία ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δείξει τις διαθέσεις του.
Κοινωνικό σαμποτάζ. Επιστρατεύει αδίστακτα ψέματα. Κατασκευάζοντας μια εικόνα μιας δήθεν κατεστραμμένης Ελλάδος που μόνο ο αρχηγός της αντιπολίτευσης βλέπει, υποσχόμενος ότι με ένα νόμο και ένα άρθρο θα ανακουφίσει έναν πολίτη ο οποίος δοκιμάζεται» προσέθεσε και σημείωσε ότι «αυτή η τακτική γίνεται διπλά επικίνδυνη. Οι ανέξοδες υποσχέσεις γεννούν πλαστές προσδοκίες».
«Τα όμορφα λόγια όμορφα καίγονται. Δεν πρέπει ποτέ να το ξαναζήσουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά και συνέχισε: «Η χώρα γύρισε σελίδα. Όχι όμως και ο ΣΥΡΙΖΑ.
Αυξάνουμε γενναία τον κατώτατο μισθό, είναι ψίχουλα απαντάνε.
Οργανώνουμε δωρεάν εμβολιασμούς. Δεν υπάρχουν τα εμβόλια λένε. Μειώνουμε τον ΕΝΦΙΑ για όλους. Βοηθάτε τους έχοντες και κατέχοντες απαντούν. Φέρνουμε Rafale και φρεγάτες. Ούτε γραβάτες, ούτε φρεγάτες η άλλη πλευρά. Εύκολο να λες όχι σε όλα και ναι στο τίποτα».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης