Τελευταία Νέα
Διεθνή

BBC για ομιλία Putin: Παρουσίασε τη Ρωσία ως θύμα για να δικαιολογήσει τον πόλεμο στην Ουκρανία

BBC για ομιλία Putin: Παρουσίασε τη Ρωσία ως θύμα για να δικαιολογήσει τον πόλεμο στην Ουκρανία
Στα ενδιαφέροντα ότι υπονόησε πως η Ρωσία είναι σε πόλεμο τόσο με το ΝΑΤΟ όσο και με την Ουκρανία αναφέρει το BBC

Σε μια πρώτη ανάλυση της ομιλίας του προέδρου της Ρωσίας Vladimir Putin στους εορτασμούς για την επέτειο της νίκης της Σοβιετικής Ένωσης κατά της ναζιστικής Γερμανίας προχωρά το BBC αναφέροντας πως ο Ρώσος πρόεδρος επιχείρησε να παρουσιάσει τη Ρωσία ως θύμα αυτού του πολέμου.
Σύμφωνα με την Katarzyna Zysk, ειδική στρατιωτική αναλύτρια, δεν ήταν έκπληξη ότι ο Putin συνέδεσε τον πόλεμο στην Ουκρανία με το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, «δοξάζοντας το σοβιετικό παρελθόν και αξιοποιώντας τη σοβιετική νοσταλγία, η οποία είναι αρκετά διαδεδομένη στη Ρωσία και η οποία έχει τροφοδοτηθεί από τις ρωσικές αρχές».
«Ο Putin επανέλαβε τις ψευδείς κατηγορίες κατά του ΝΑΤΟ ότι σχεδίαζε μια πυρηνική επίθεση ενώ αναφέρθηκε και στη μάχη των «Ουκρανών ναζί».
Πρόκειται για μέρος του σχεδίου του Putin να εμφανιστεί η Ρωσία ως ένα οχυρό υπό πολιορκία αλλά και για να δείξει πως οποιαδήποτε αποτυχία στη Ρωσία από τη δεκαετία του ’90 οφείλεται στη Δύση» αναφέρει η Zysk, επισημαίνοντας ότι ο Putin «βάζει τη Ρωσία στη θέση του θύματος».
«Αυτό το κάνει επίσης για να δικαιολογήσει και να δώσει κάποιο νόημα στον πόλεμο στην Ουκρανία» επισημαίνει η αναλύτρια, τονίζοντας πως στα ενδιαφέροντα σημεία της ομιλίας του Ρώσου προέδρου είναι και ότι υπονόησε πως η Ρωσία δεν είναι σε πόλεμο μόνο με την Ουκρανία αλλά και με το ΝΑΤΟ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης