Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Αξία 2,1 ευρώ ανά μετοχή προσθέτει στη Motor Oil το deal λέει η Optima Bank

Αξία 2,1 ευρώ ανά μετοχή προσθέτει στη Motor Oil το deal λέει η Optima Bank
H AΧΕ θεωρεί πως η γρήγορη επέκταση είναι θετική καθώς η συναλλαγή γίνεται σε καλή τιμή, διαφοροποιεί τα έσοδα αναβαθμίζει τη δυνατότητα παραγωγής και προμήθειας και βελτιώνει το ανθρακικό της αποτύπωμα
Σχετικά Άρθρα

Η Optima Bank σε ανάλυσή της για τη Motor Oil αναφέρει πως η εξαγορά του 30% της Ελλάκτωρ και του 75% του κλάδου ανανεώσιμων πηγών ενέργειας προσθέτει αξία 2,1 ευρώ ανά μετοχή.
Όπως σημειώνει με βάση τις αποτιμήσεις των ευρωπαϊκών ομοειδών η εξαγορά αποτιμάται με discount 27% σε όρους EV/EBITDA κάτι που δίνει αξία 2,5 ευρώ ανά μετοχή.
Επιπλέον με βάση σύγκριση της αποτίμησης με την ομοειδή του εγχώριου κλάδου υπάρχει επίσης discount 24% που αντιστοιχεί σε 2,1 ευρώ ανά μετοχή.
Η χρηματιστηριακή διατηρεί σύσταση αγοράς και τιμή στόχο τα 19,10 ευρώ και σημειώνει πως ο όμιλος κατάφερε σε σύντομο χρόνο να γίνει ο leader του κλάδου σε εγκατεστημένη ισχύ και το επενδυτικό πρόγραμμα στους 14 τελευταίους μήνες έχει ξεπεράσει τα 1,1 δισ. ευρώ στην ενέργεια.
Θεωρεί πως η γρήγορη επέκταση είναι θετική καθώς η συναλλαγή γίνεται σε καλή τιμή, διαφοροποιεί τα έσοδα αναβαθμίζει τη δυνατότητα παραγωγής και προμήθειας και βελτιώνει το ανθρακικό της αποτύπωμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης