Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μ. Βρετανία: Ο Putin δεν μπορεί να ανακοινώσει καμία στρατιωτική επιτυχία στην Ουκρανία

Μ. Βρετανία: Ο Putin δεν μπορεί να ανακοινώσει καμία στρατιωτική επιτυχία στην Ουκρανία
Η Ρωσία υποτίμησε την αντίσταση των Ουκρανών αναφέρει το υπουργείο Άμυνας της Μ. Βρετανίας
Σχετικά Άρθρα

Την θέση πως ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin δεν μπορεί να ανακοινώσει ούτε μια στρατιωτική επιτυχία στην Ουκρανία διατυπώνει το υπουργείο Άμυνας της Μ. Βρετανίας στην τελευταία του ενημέρωση από το στρατιωτικό μέτωπο.
«Η υποτίμηση της Ρωσίας για την ουκρανική αντίσταση και ο σχεδιασμός για το βέλτιστο δυνατό σενάριο είχαν ως αποτέλεσμα να καταγραφούν επιχειρησιακές αποτυχίες που εμπόδισαν τον πρόεδρο Putin να ανακοινώσει κάποια σημαντική στρατιωτική επιτυχία στην Ουκρανία στην παρέλαση της 9ης Μαΐου για την επέτειο της νίκης στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο» αναφέρει το βρετανικό υπουργείο Άμυνας.
Σύμφωνα με το υπ.Άμυνας της Μ. Βρετανίας, «το σχέδιο της ρωσικής εισβολής είναι πολύ πιθανό να βασίστηκε σε μια λανθασμένη υπόθεση ότι θα αντιμετώπιζαν μια περιορισμένη αντίσταση και ότι θα μπορούσαν να περικυκλώσουν και να παρακάμψουν γρήγορα τα μεγάλα αστικά κέντρα».
«Αυτή η υπόθεση οδήγησε τις ρωσικές δυνάμεις να προσπαθήσουν να επιχειρήσουν με μια χαλαρή προσέγγιση που σκόπευε σε μια γρήγορη νίκη με ελάχιστο κόστος.
Αυτός ο λανθασμένος υπολογισμός οδήγησε σε τεράστιες απώλειες και σε μια μείωση της επιχειρησιακής εστίασης της Ρωσίας» τονίζει το βρετανικό υπουργείο Άμυνας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης