Τελευταία Νέα
Πολιτική

Υπουργείο Άμυνας: Σε ιδιαίτερα εγκάρδιο κλίμα η συνάντηση με το νέο πρέσβη των ΗΠΑ, Τζορτζ Τσούνης

Υπουργείο Άμυνας: Σε ιδιαίτερα εγκάρδιο κλίμα η συνάντηση με το νέο πρέσβη των ΗΠΑ, Τζορτζ Τσούνης
Στη συνάντηση συμμετείχε και ο υφυπουργός Νίκος Χαρδαλιάς

Τον νέο πρέσβη των ΗΠΑ Τζορτζ Τζέιμς Τσούνης (George James Tsunis) δέχθηκε σήμερα στο γραφείο του ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας (ΥΕΘΑ) Νίκος Παναγιωτόπουλος.
Στη συνάντηση συμμετείχε και ο υφυπουργός Νίκος Χαρδαλιάς.
Κατά τις συνομιλίες, που διεξήχθησαν σε ιδιαίτερα εγκάρδιο κλίμα, αναδείχθηκε το εξαιρετικά υψηλό επίπεδο της στρατηγικής αμυντικής σχέσης Ελλάδος και ΗΠΑ, η οποία εδράζεται σε κοινές αξίες και σε ισχυρή φιλία μεταξύ των δύο χωρών και των λαών τους.

Στο πλαίσιο αυτό, τονίσθηκε η σημασία της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας (MDCA) και ο ρόλος της Ελλάδας ως σταθερού, αξιόπιστου και διαχρονικού συμμάχου των ΗΠΑ για την προώθηση της ασφάλειας και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή.
Επίσης συζητήθηκαν η κατάσταση ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή και υπογραμμίσθηκε η ανάγκη πλήρους σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου και της αρχής της καλής γειτονίας, ως θεμελιώδους προϋπόθεσης για την εμπέδωση κλίματος ασφάλειας και συνεργασίας.
Τέλος στη συνάντηση του ΥΕΘΑ με τον Πρέσβη επισημάνθηκε ο σημαντικός ρόλος της ομογένειας στους ισχυρούς δεσμούς φιλίας και συνεργασίας Ελλάδας-ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης