Τελευταία Νέα
Διεθνή

Peskov (Ρωσία): Καμία διακοπή του ρωσικού φυσικού αερίου στην Φινλνανδία

Peskov (Ρωσία): Καμία διακοπή του ρωσικού φυσικού αερίου στην Φινλνανδία
Η Gazprom είναι αξιόπιστος πάροχος υποστήριξε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως δεν υπάρχει κανένα σενάριο διακοπής του ρωσικού φυσικού αερίου στην Φινλανδία διατύπωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov, διαψεύδοντας σχετικά δημοσιεύματα στον φινλανδικό Τύπο.
Το δημοσίευμα έλεγε ότι η Ρωσία ενδέχεται να σταματήσει τις παραδόσεις φυσικού αερίου στη χώρα ήδη από σήμερα Παρασκευή 13/5.
«Το πιθανότερο είναι ότι πρόκειται για ακόμη μία απάτη εφημερίδας» είπε ο Peskov, αναφέροντας ότι η ρωσική εταιρεία φυσικού αερίου Gazprom εξακολουθεί να είναι ένας αξιόπιστος πάροχος.
«Η Gazprom παρέχει αέριο σε διάφορους πελάτες, περιλαμβανομένων μελών του ΝΑΤΟ.
Η Gazprom έχει αποδείξει πολλές φορές την αξιοπιστία της», υπογράμμισε ο Peskov.

Για συνάντηση Putin – Zelensky

Ερωτηθείς για το σενάριο μιας συνάντησης των προέδρων Putin – Zelensky ο Peskov υποστήριξε ότι δεν έχει αλλάξει η θέση της Μόσχας.
Όπως είπε, η Μόσχα ουδέποτε έχει αρνηθεί μια τέτοια συνάντηση, αναφέροντας ωστόσο πως για να συμβεί κάτι τέτοιο, θα πρέπει να έχει προηγηθεί η κατάλληλη προετοιμασία.
Όσον αφορά το τι σημαίνει αυτή η προετοιμασίας, ο Peskov έκανε λόγο για την ύπαρξη μιας συμφωνίας, επισημαίνοντας πως οι θέσεις της Ρωσίας είναι γνωστές και έχουν διατυπωθεί ξεκάθαρα καθώς και ότι δεν υπάρχει απάντηση της Ουκρανίας σε αυτές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης