Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ομάδα G7 επέκρινε την απόφαση της Ινδίας να σταματήσει τις εξαγωγές σιταριού

Η Ομάδα G7 επέκρινε την απόφαση της Ινδίας να σταματήσει τις εξαγωγές σιταριού
Σύμφωνα με τον Cem Özdemir, η Ομάδα G7 τάσσεται υπέρ των ανοικτών αγορών και θέλουν να παρακολουθούν στενότερα την παραγωγή και τις τιμές των τροφίμων στο μέλλον.
Σχετικά Άρθρα

Οι υπουργοί Γεωργίας των χωρών της G7 επέκριναν την απόφαση της Ινδίας να απαγορεύσει την εξαγωγή σιταριού, σύμφωνα με τη Welt.
Σύμφωνα με τον Cem Özdemir, τάσσονται υπέρ των ανοικτών αγορών και θέλουν να παρακολουθούν στενότερα την παραγωγή και τις τιμές των τροφίμων στο μέλλον.

Ο υπουργός Γεωργίας Cem Özdemir (Πράσινοι) επέκρινε την απαγόρευση εξαγωγής σιταριού από την Ινδία.

"Όλοι μαζί, ιδίως οι μεγάλες εξαγωγικές χώρες, έχουμε επίσης ευθύνη για τον υπόλοιπο κόσμο", δήλωσε ο Özdemir στη Στουτγάρδη το Σάββατο, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τους ομολόγους του από την ομάδα G7 των βιομηχανικών χωρών.
"Το βλέπω πολύ κριτικά αυτό", είπε, αναφερόμενος στην απόφαση του Νέου Δελχί.
Σύμφωνα με τον Özdemir, οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της G7 θα συζητήσουν τώρα το θέμα.
Η Ινδία θα είναι προσκεκλημένη στη σύνοδο κορυφής στο Schloss Elmau στη Βαυαρία στα τέλη Ιουνίου.

Η Γερμανία ηγείται επί του παρόντος της ομάδας κρατών.

Σύμφωνα με τον οικοδεσπότη Özdemir, οι G7 είναι θεμελιωδώς αντίθετοι στο πάγωμα των εξαγωγών.
"Ζητάμε να παραμείνουν οι αγορές ανοιχτές". Η Ινδία, ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός σιταριού στον κόσμο, είχε προηγουμένως ανακοινώσει ότι θα απαγόρευε τις εξαγωγές του σιταριού με άμεση ισχύ.
Σύμφωνα με τον Özdemir, οι G7 θέλουν να παρακολουθούν τις τιμές της παραγωγής και των τροφίμων πιο στενά από ό,τι πριν, συμπεριλαμβανομένων των λιπασμάτων, για παράδειγμα. Για το σκοπό αυτό, το σύστημα γεωργικών πληροφοριών της ομάδας G20 των βιομηχανικών και αναδυόμενων χωρών πρόκειται να ενισχυθεί.
Εκτός από τη Γερμανία, η ομάδα G7 περιλαμβάνει τις ΗΠΑ, τον Καναδά, τη Γαλλία, τη Μεγάλη Βρετανία, την Ιταλία και την Ιαπωνία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης