Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η αρχή του τέλους: Γιατί η εμφάνιση Zelensky στο Davos έχει τεράστια σημασία – Πώς σχετίζεται με το Great Reset

Η αρχή του τέλους:  Γιατί η εμφάνιση Zelensky στο Davos έχει τεράστια σημασία – Πώς σχετίζεται με το Great Reset
O Zelensky δεν θα παρουσιαστεί όχι απλώς ως θύμα, αλλά ως πιθανός ηγέτης που θα ηγηθεί των δηλωμένων σκοπών της φετινής συνάντησης
Σχετικά Άρθρα

H «παρουσία» του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelensky στο ετήσιο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Davos έχει μεγάλη σημασία.
Το επιχείρημα, πως αντί να επικεντρωθεί στις προσπάθειες ώστε να εξασφαλίσει την ειρήνη για τον λαό του που δοκιμάζεται από πόλεμο, σπεύδει να συνομιλήσει σε τηλεδιάσκεψη με τον φίλο του και επικεφαλής του Φόρουμ (WEF) Klaus Schwab, είναι σωστό αλλά δεν είναι μόνο αυτό.
Η ουσία του ζητήματος βρίσκεται στην προσπάθεια των θιασωτών της παγκοσμιοποίησης, ο Zelensky να μην παρουσιαστεί όχι απλώς ως θύμα, αλλά ως πιθανός ηγέτης που θα ηγηθεί των δηλωμένων σκοπών της φετινής συνάντησης: Προώθηση του κόσμου προς τη Μεγάλη Επαναφορά (Great Reset), τέλος καπιταλισμού και ανατροπή των δυτικών αξιών κστον κόσμο.
Υπήρξε μια εποχή πριν από λίγο καιρό που τέτοια δόλια σχέδια ήταν μόνο τροφή για τους συνωμοσιολόγους.
Σήμερα, οι μηχανορραφίες των ελίτ της παγκοσμιοποίησης επιδεικνύονται περήφανα από τους αρχιτέκτονες του The Great Reset.
Αυτή η Νέα Παγκόσμια Τάξη δεν υπάρχει πλέον αποκλειστικά στη σκιά, αναφέρει ο ιστότοπος Noqreport.
Διακλαδίζονται στο φως και ο Volodymyr Zelensky είναι ένα από τα κλειδιά για την προώθηση των σχεδίων τους προς τις μάζες.

Η τεράστια προβολή του Zelensky

Την Παρασκευή (13/5), η ομάδα υπό την ηγεσία του Klaus Schwab ανακοίνωσε: «Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας,(Volodymyr Zelensky), θα συμμετάσχει στην Ετήσια Συνάντησή μας ουσιαστικά καθώς ο πόλεμος συνεχίζει να καταστρέφει τη χώρα του».
Στη συνάντηση, η οποία θα διαρκέσει από τις 22 έως τις 26 Μαΐου, θα συμμετέχουν η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen, ο ειδικός προεδρικός απεσταλμένος του Joe Biden για το κλίμα, ο John Kerry, ο Γερμανός υπουργός Κλίματος και Οικονομίας Robert Habeck ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, Ngozi Okonjo-Iweala και η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Christine Lagarde.
Από την πλήρη εισβολή στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο 2022 από τις ρωσικές δυνάμεις, ο Zelensky έχει γίνει σημείο αναφοράς στα δυτικά μέσα ενημέρωσης και εμφανίζεται συχνά μέσω βίντεο σε κοινοβούλια και συνέδρια σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των κοινοβουλίων της Βρετανίας, του Καναδά και της Γερμανίας και του Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών.

O κωμικός που έγινε πρόεδρος

Ο κωμικός που έγινε πρόεδρος είχε μιλήσει στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ τον Ιανουάριο του 2020 και έχει μια σελίδα στον ιστότοπο του WEF αφιερωμένη σε αυτόν.
Έρχεται επίσης καθώς το ΝΑΤΟ προσπαθεί να επεκταθεί για να συμπεριλάβει τη Σουηδία και τη Φινλανδία, με τον Βρετανό πρωθυπουργό Boris Johnson να έχει ήδη υπογράψει αμυντικά σύμφωνα με τις δύο σκανδιναβικές χώρες και να δεσμεύεται για την προστασία τους ενώ εξετάζουν το ενδεχόμενο να ενταχθούν στη στρατιωτική συμμαχία.
Η παγκόσμια επισιτιστική κρίση, εν μέρει ως αποτέλεσμα της εισβολής στην Ουκρανία,
η οποία είναι ένας από τους κορυφαίους παραγωγούς τροφίμων στον κόσμο, πιθανότατα θα χρησιμεύσει επίσης ως θέμα συζήτησης στο Davos.
Σύμφωνα με τους προαναφερθέντες στόχους του WEF για το Great Reset και τις επιταγές των ελίτ της παγκοσμιοποίησης η κατανάλωση κρέατος παρασκευασμένου σε εργαστήριο είναι μία λύση για ένα βιώσιμο μέλλον!

Πρόεδρος ή...παγκόσμιος ηγέτης;

Μετά την κλιμάκωση της εισβολής στην Ουκρανία, η οποία ξεκίνησε με την προσάρτηση της Κριμαίας το 2014, το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ ανακοίνωσε ότι θα αναστείλει τις σχέσεις του με τη Ρωσία.
Ο Πρόεδρος Putin έχει συμμετάσχει στο παρελθόν σε συναντήσεις στο Davos.
«Δεν έχουμε συναναστροφές με κανένα άτομο υπό κυρώσεις και έχουμε παγώσει όλες τις σχέσεις με ρωσικές οντότητες», δήλωσε εκπρόσωπος του WEF τον Μάρτιο.
Περιγράφοντας τι αναμένεται φέτος, το WEF, το οποίο πρωτοστάτησε στην ιδέα μιας «Μεγάλης Επαναφοράς» του καπιταλισμού στον απόηχο της πανδημίας του ιού αποκάλυψε:
«Μέσα σε ένα σκηνικό βαθύνων παγκόσμιων προστριβών, θα είναι το σημείο εκκίνησης για μια νέα εποχή παγκόσμιας ευθύνης και συνεργασίας».
Η ανακοίνωση της παρουσίας του Zelensky στο Νταβός έρχεται μετά την ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης ότι θα στείλει επιπλέον 500 εκατομμύρια ευρώ σε στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία.
Αυτό ακολουθεί την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων όλων των Ρεπουμπλικάνων εκτός από 57, να στείλει άλλα 40 δισεκατομμύρια δολάρια σε στρατιωτική και άλλες μορφές βοήθειας στην Ουκρανία .
Το νομοσχέδιο των ΗΠΑ εξακολουθεί να χρειάζεται έγκριση από τη Γερουσία, αλλά παρά τα εκτεταμένα οικονομικά ζητήματα στην Αμερική υπάρχει δικομματική υποστήριξη για την αποστολή περισσότερων δολαρίων στη κατεστραμμένη από τον πόλεμο χώρα.
Ο Zelensky θα διαπραγματευτεί μια ειρηνευτική συμφωνία με τη Ρωσία που του επιτρέπει είτε να παραμείνει στην εξουσία είτε όχι.
Εάν παραμείνει στην εξουσία, η Ουκρανία θα είναι το επίκεντρο της ανοικοδόμησης του κόσμου σε μια μεταπανδημική και μεταπολεμική εποχή.
Εάν δεν του επιτραπεί να παραμείνει στην εξουσία, θα υιοθετηθεί από κάποιον μεγάλο οργανισμό, πιθανότατα το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ ή τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, αλλά πιθανώς τα Ηνωμένα Έθνη ή κάποιον άλλoν, και από εκεί θα καθιερωθεί ως πραγματικός παγκόσμιος ηγέτης.
end_1.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης