Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Ισχυρή παρουσία του ΕΟΤ στο Greek Luxury Tourism & Gastronomy Workshop του Κατάρ

Ισχυρή παρουσία του ΕΟΤ στο Greek Luxury Tourism & Gastronomy Workshop του Κατάρ
Η συμμετοχή του ΕΟΤ είναι υψηλής σημασίας, με δεδομένο ότι η ανάδειξη της Ελλάδας ως κορυφαίου προορισμού πολυτελείας και γαστρονομίας παγκοσμίως αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα για τον Οργανισμό
Δυναμικό «παρών» αναμένεται να δώσει ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (ΕΟΤ) στο Greek Luxury Tourism & Gastronomy Workshop που διοργανώνει την ερχόμενη Τετάρτη 18 Απριλίου η Tourim Media & Events με επίκεντρο μία πολλά υποσχόμενη πηγή ταξιδιωτών υψηλού εισοδηματικού προφίλ για τον ελληνικό τουρισμό, το Κατάρ.
Αποδεικνύοντας έμπρακτα τη δέσμευσή του για στήριξη των δράσεων που στοχεύουν στην προβολή και προώθηση της Ελλάδας ως τουριστικού προορισμού στο εξωτερικό, ο ΕΟΤ θα είναι ο Κύριος Χορηγός του Workshop Τουρισμού Πολυτελείας και Γαστρονομίας, στο οποίο θα συμμετέχουν προορισμοί και τουριστικές επιχειρήσεις που στοχεύουν να αποκτήσουν παρουσία ή να ισχυροποιήσουν περαιτέρω τη θέση τους στην αγορά του Κατάρ και της Μέσης Ανατολής ευρύτερα.
Η συμμετοχή του ΕΟΤ είναι υψηλής σημασίας, με δεδομένο ότι η ανάδειξη της Ελλάδας ως κορυφαίου προορισμού πολυτελείας και γαστρονομίας παγκοσμίως αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα για τον Οργανισμό.
Η εκδήλωση τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και τιμώμενη Περιφέρεια είναι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Χορηγοί του Greek Luxury Tourism & Gastronomy Workshop είναι το MIDEAST TRAVEL GROUP, το «Ελληνικό πρωινό» και ο Δήμος Ρεθύμνου.
Στόχο του Workshop αποτελεί η ανάδειξη της Ελλάδας σε κορυφαίο προορισμό high end τουρισμού και γαστρονομίας στον διεθνή χάρτη. Η προσέλκυση τουριστών από τις χώρες της Μέσης Ανατολής είναι υψηλής στρατηγικής σημασίας για την Ελλάδα, η οποία επιδιώκει τη διεύρυνση του μεριδίου της στην πίτα του high end τουρισμού, αφού οι ταξιδιώτες από τις συγκεκριμένες χώρες είναι τουρίστες υψηλής μέσης δαπάνης και δεν διστάζουν να ξοδέψουν μεγάλα χρηματικά ποσά για τις διακοπές τους, γεγονός που συμβάλλει σε μεγάλο βαθμό στην ανάκαμψη και περαιτέρω ανάπτυξη των βασικών μεγεθών του ελληνικού τουρισμού.
Στο πλαίσιο του Workshop, έχουν ήδη προγραμματιστεί Business to Business (B2B) συναντήσεις ανάμεσα σε εκπροσώπους της Ελλάδας και του Κατάρ που δραστηριοποιούνται στον luxury τουρισμό.
Τα Greek Luxury Tourism & Gastronomy Workshops απευθύνονται σε τουριστικές επιχειρήσεις και δημόσιους φορείς που ενδιαφέρονται να προβάλουν τις υπηρεσίες υψηλού επιπέδου που παρέχουν και τα προϊόντα που δημιουργούν, με αιχμή την προώθηση της Ελλάδας ως κορυφαίου προορισμού. Ταυτόχρονα, απευθύνονται σε επιχειρήσεις του αγροδιατροφικού κλάδου που επιδιώκουν να διεισδύσουν ή και να αποκτήσουν παρουσία στις χώρες της Μέσης Ανατολής, απ’ όπου ήδη καταγράφεται έντονο ενδιαφέρον.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης