Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Στάση αναμονής, κάτω από τις 870 μονάδες – Οι μετοχές που ξεχώρισαν

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Στάση αναμονής, κάτω από τις 870 μονάδες – Οι μετοχές που ξεχώρισαν
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Σε περιορισμένο εύρος η διακύμανση και μάλλον οι επενδυτές διάλεξαν την αναμονή και παρέμειναν επιλεκτικοί. Ωραία εικόνα σήμερα από τη Jumbo, προβλημάτισε και πάλι η Πειραιώς, ήταν αδύναμη και η ΔΕΗ, έδειξε χαρακτήρα η Εθνική και είχαμε και κάποιες κινήσεις στα μικρά.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Μας προβληματίζει η αδυναμία της Πειραιώς το τελευταίο διάστημα. Όλες οι τράπεζες έχουν καταγράψει μία υποχώρηση καθώς αυξάνονται και οι ανησυχίες για τα κόκκινα δάνεια. Ήδη έχουμε προειδοποιήσεις από την Τράπεζα της Ελλάδος. Όμως στην Πειραιώς βλέπουμε πως η μετοχή προσεγγίζει και πάλι τα ιστορικά χαμηλά της. Ξεχώρισε η Εθνική αφού ήταν η μόνη ανοδική από τις συστημικές κατά 1,12%. ΑΛΦΑ και ΕΥΡΩΒ είχαν απώλειες μικρότερες του 1%.

ΔΕΗ: Παραμένει αδύναμη και μάλλον θα πρέπει να θεωρήσουμε και εδώ υπερβολική την υποχώρηση. Βέβαια οι νέες ζημιές που αναμένονται λόγω του φόρου δεν ήταν κάτι που πριν λίγους μήνες γνώριζε η αγορά. Εδώ θέλουμε πάντως κάποια στιγμή να δούμε κέρδη σημαντικά στην τελική γραμμή και να παίρνει και κάτι ο μέτοχος. Σήμερα ξεκίνησε και πάλι με άνοδο, πήγε μέχρι το +2,53% και έκλεισε αμετάβλητη.

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΟΜΟΛΟΓΑ: Ελπίζουμε οι νέες εκδόσεις να γίνουν με πιο λογικές τιμές και οι επενδυτές να «απαιτήσουν» καλύτερο επιτόκιο. Βλέπουμε ομόλογα να διαπραγματεύονται κάτω από τις 90 μονάδες βάσης και είναι σχετικά πρόσφατη η εισαγωγή τους στην αντίστοιχη αγορά του Χ.Α.

FOURLIS: Έχει κάνει μεγάλη πτωτική κίνηση η μετοχή και ίσως τα 175 εκατ. ευρώ αποτίμησης να είναι λίγα. Ίσως όταν δούμε την εισαγωγή της ΑΕΕΑΠ στο χρηματιστήριο και τα λεφτά που θα βάλει νωρίτερα ο στρατηγικός να έχουμε μία πιο ξεκάθαρη εικόνα. Από την άλλη με βάση τα αποτελέσματα του 2021 και συγκρίνοντάς τα με αυτά της Πλαίσιο και της Jumbo θα λέγαμε πως υστερεί η ΦΡΛΚ. Σήμερα και λόγω αποτελεσμάτων η μετοχή ξεκίνησε με απώλειες έως και 3,26% και λίγο πριν το τέλος της συνεδρίασης είχε γυρίσει και ανοδική, αλλά τελικά έκλεισε στα 3,3650 ευρώ με απώλειες 0,15%.

ΑΚΙΝΗΤΑ: Στις ΗΠΑ φτιάχνεται σερί μηνών όπου παρατηρείται μείωση στις ενάρξεις κατοικιών λόγω της αύξησης των επιτοκίων, του υψηλού κόστους κατασκευής και των υψηλών τιμών. Η ζήτηση έχει αρχίσει να καθίζει. Η εξέλιξη είναι λογική και αναμένουμε να τη δούμε και στην Ελλάδα. Ήδη κάποιοι που ασχολούνται με την οικοδομή αρχίζουν να το λένε.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Και ακόμα μεγαλύτερη κίνηση να έδινε, τη δικαιολογούσε. Ήταν υπερβολική η πτώση όλο το προηγούμενο διάστημα και πρέπει και η αντίδραση να είναι ανάλογη. Στα 4,2050 ευρώ και στο +7,27% με όγκο 110 χιλ. τεμάχια.

INTRAKAT: Η στήλη ακούει πως πιθανότατα να αναλάβει ο κ.Κούτρας την προεδρία της εταιρείας, καθώς ο κ.Κόκκαλης μάλλον έχει κάνει το μεγαλύτερο μέρος από το έργο που είχε σχεδιάσει και ίσως αφήσει την προεδρία.

FRIGOGLASS: Τέταρτη συνεχόμενη ανοδική σήμερα και στα 0,0990 ευρώ με όγκο πάνω από 600 χιλ. τεμάχια.

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ: Τέταρτη συνεχόμενη ανοδική και εδώ και πέρασε πάνω από τα 2 ευρώ ξανά. Από την αρχή του έτους στο +11%.

CENTRIC: Στην προσυνεδρίαση έβαζαν πωλήσεις στο -30% και τελικά έκλεισε στο +2,89%. Οι πωλήσεις βέβαια συνήθως ακυρώνονται λίγο πριν το άνοιγμα της αγοράς. Ελέγχονται άραγε;

ΕΧΑΕ: Και εδώ έχουμε 4 ανοδικές.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης