Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πτώση στη Wall, στα ύψη η μεταβλητότητα λόγω πληθωρισμού - Στο -0,6% ο S&P 500, o Dow -0,75%

Πτώση στη Wall, στα ύψη η μεταβλητότητα λόγω πληθωρισμού - Στο -0,6% ο S&P 500, o Dow -0,75%
Αυξημένη μεταβλητότητα στη Wall Street...

Πτώση σημείωσαν οι κυριότεροι δείκτες στη Wall Street την Πέμπτη 19 Μαΐου, με τη μεταβλητότητα να είναι στα... ύψη και τον δείκτη βαρόμετρο S&P 500 να πλησιάζει σε έδαφος bear market, ήτοι -20% από τα ιστορικά υψηλά του.
Ο φόβος για τις συνέπειες της πληθωριστικής έκρηξης και, συνακόλουθα, της επιθετικής πολιτικής των κεντρικών τραπεζών ασκεί ισχυρές πιέσεις στους επενδυτές, που πλέον στρέφονται προς πιο ασφαλή καταφύγια…
«Πρόκειται για ένα ζοφερό πρωινό, καθώς οι μετοχές πέφτουν σχεδόν παντού στον πλανήτη» έγραψε ο Adam Crisafulli της Vital Knowledge. 
Την Τετάρτη, ο Dow υποχώρησε πάνω από 1.100 μονάδες, σημειώνοντας το χειρότερο sell-off του εδώ και σχεδόν δύο χρόνια.
Ο S&P 500 υπέστη επίσης τη χειρότερη ημερήσια πτώση από τον Ιούνιο του 2020, χάνοντας περίπου 4%, ενώ ο Nasdaq Composite υποχώρησε 4,7%.
Αυτές οι απώλειες οφείλονταν εν μέρει στα αποτελέσματα τριμήνου των Target και Walmart λόγω του υψηλότερου κόστους στα καύσιμα, που αναμένεται να περιορίσει τη ζήτηση.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, όπως έχουν παρατηρήσει πολλοί, η Goldman Sachs μειώνει τον στόχο της για τον S&P κατά 200 μονάδες κάθε μήνα περίπου, σήμερα, δύο μήνες αφότου μείωσε τον στόχο του S&P στις 4.700, μείωσε τον στόχο στις 4.300 (ή 200 μονάδες το μήνα για δύο μήνες).
Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημείωσε πτώση -0,75%, στις 31.253 μονάδες
Ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 υποχώρησε -0,58%, στις 3.900 μονάδες
Ο σύνθετος τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κατέγραψε μείωση -0,26%, στις 11.338 μονάδες
Καταγραφή_199.JPG
Στα επιχειρηματικά, στις τριμηνιαίες ανακοινώσεις τους, οι Target και Walmart ανακοίνωσαν υψηλότερα κόστη καυσίμων και περιορισμένη καταναλωτική ζήτηση, εν μέσω του υψηλότερου πληθωρισμού εδώ και 40 χρόνια.
Μετά την πτώση 24% για τη μετοχή της, η Target συνεχίζει πτωτικά και την Πέμπτη.
Επίσης, πλήγμα δέχεται η μετοχή της Cisco, μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων την Τετάρτη. Τα έσοδά της απογοήτευσαν σε σχέση με τις προβλέψεις των αναλυτών, ενώ και για το τρέχον τρίμηνο προέβλεψε ότι θα είναι απογοητευτικά.
Απώλειες καταγράφει και η μετοχή της Kohl’s, που επίσης απογοήτευσε στο τρίμηνο και περιέκοψε τις προβλέψεις της για πωλήσεις και κέρδη, κυρίως λόγω των πληθωριστικών πιέσεων στην κατανάλωση.

Στα μάκρο, στις 218.000 έφτασαν οι αρχικές αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας στις ΗΠΑ, αυξημένες κατά 21.000 για την εβδομάδα που έληξε στις 14 Μαΐου, το υψηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2022.
Eπιβράδυνση σημείωσε η μεταποιητική δραστηριότητα στην περιφέρεια της Federal Reserve Bank of Philadelphia.

Ειδικότερα, ο δείκτης για τη μεταποιητική δραστηριότητα της Philadelphia Fed κατρακύλησε στο 2,6 τον Μάιο από 17,6 τον προηγούμενο μήνα.
Αυτό είναι το χαμηλότερο επίπεδο της μεταποιητικής δραστηριότητας τα τελευταία δύο χρόνια.

Τριγμοί στις ευρωαγορές

Ο φόβος για τις συνέπειες της έκρηξης του πληθωρισμού και την επιθετική πολιτική των κεντρικών τραπεζών, σκιάζει τις ευρωπαϊκές αγορές, μετά και το sell off στη Wall Street.
Στη Φρανφκούρτη ο DAX υποχώρησε 0,9%, στις 13.882 μονάδες.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημείωσε πτώση 1,82%, στις 7.302 μονάδες.
Στις 6.272 μονάδες στο -1,26% διαπραγματεύτηκε ο CAC 40 στο Παρίσι.
Στο Μιλάνο ο FTSE MIB σημείωσε οριακές μεταβολές, στις 24.065 μονάδες.

www.bankingenws.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης