Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κέρδη στις ευρωπαϊκές αγορές μέσω... Κίνας - Ο DAX +1,8%, τα futures της Wall +1%

Κέρδη στις ευρωπαϊκές αγορές μέσω... Κίνας - Ο DAX +1,8%, τα futures της Wall +1%
Η μείωση των επιτοκίων από τη Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας προσφέρει στήριξη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
Σχετικά Άρθρα
Η μείωση των επιτοκίων από τη Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας προσφέρει στήριξη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, εν μέσω της ανησυχίας που προκαλεί ο υψηλός πληθωρισμός.
Στη Φρανφκούρτη ο DAX ενισχύεται 1,8% στις 14.136 μονάδες.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημειώνει άνοδο 2% στις 7.446 μονάδες.
Στις 6.348 μονάδες με κέρδη 1,2% διαπραγματεύεται ο CAC 40 στο Παρίσι.
Στο Μιλάνο ο FTSE MIB διαπραγματεύεται με άνοδο 1,9% στις 24.527 μονάδες.
O ΙBEX 35 στη Μαδρίτη σημειώνει κέρδη 1,5% στις 8.527 μονάδες.
Οι μετοχές των εταιριών εξόρυξης και ενέργειας πρωταγωνιστούν στο ταμπλό, οδηγώντας τον πανευρωπαϊκό δείκτη STOXX 600 σε άνοδο 0,8%, με τις εβδομαδιαίες απώλειες του δείκτη να υποχωρούν κάτω του 1%.
Tα futures των δεικτών της Wall Street ενισχύονται 0,9%.
Στο μέτωπο των μακροοικονομικών, οι τιμές παραγωγού στη Γερμανία σημείωσαν άνοδο - ρεκόρ κατά 33,5% τον Απρίλιο, σε σχέση με πέρυσι.
Σε μηνιαία βάση, ο δείκτης τιμών παραγωγού αυξήθηκε 2,8%.
Οι τιμές της ενέργειας σημείωσαν άλμα 87,3% σε ετήσια βάση και κατά 2,5% σε μηνιαία βάση, με το φυσικό αέριο να εκτοξεύεται 154,8%.
Πτώση καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου, με το αργό να υποχωρεί 0,6% στα 109,2 δολ. το βαρέλι και το brent στα 11,52 δολ. με πτώση 0,4%.

Κίνα: Μείωση στα επιτόκια των 5ετών δανείων - Στο 4,45% από 4,6%

Σε μείωση του βασικού επιτοκίου των 5ετών δανείων, που αποτελούν σημείο αναφοράς για στεγαστικά δάνεια, προχώρησε η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας (PBOC), σε μία προσπάθεια να στηρίξει την αγορά real estate.
To επιτόκιο μειώθηκε στο 4,45% από 4,6% και πρόκειται για τη μεγαλύτερη μείωση από το 2019.
Η πλειοψηφία των οικονομολόγων που συμμετείχαν σε έρευνα του Bloomberg ανέμεναν μείωση των επιτοκίων κατά πέντε έως δέκα μονάδες βάσης.
Το επιτόκιο των ετήσιων δανείων παρέμεινε σταθερό, στο 3,70%.
H απόφαση της PBOC οδήγησε σε άνοδο τα χρηματιστήρια της Ασίας.

Κατάρρευση της ζήτησης

Η μείωση του επιτοκίου αναφοράς των στεγαστικών δανείων έρχεται καθώς ένα κύμα χρεοκοπιών σαρώνει τον τομέα των ακινήτων της χώρας, εν μέσω κατάρρευσης της ζήτησης.
Η Sunac, ένας από τους μεγαλύτερους developers της Κίνας που αθετούσε τις πληρωμές τους τελευταίους μήνες, ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι οι πωλήσεις στις μεγάλες πόλεις μειώθηκαν δραματικά τον Μάρτιο και τον Απρίλιο λόγω του κύματος του κορωνοϊού.
Τα οικονομικά στοιχεία αυτή την εβδομάδα κατέδειξαν τον έντονο αντίκτυπο των περιορισμών και των lockdown για την Covid-19 σε πολλές μεγάλες πόλεις της Κίνας.
Τα στοιχεία τη Δευτέρα έδειξαν ότι οι λιανικές πωλήσεις και η εργοστασιακή παραγωγή σημείωσαν τον περασμένο μήνα τη μεγαλύτερη πτώση από την έναρξη της πανδημίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης