Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Βγάζει αντίδραση με τις τράπεζες στο επίκεντρο

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Βγάζει αντίδραση με τις τράπεζες στο επίκεντρο
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Με άνοδο άνοιξαν οι αγορές της Ευρώπης και ο DAX στη Γερμανία κινείται και πάλι λίγο πάνω από τις 14.000 μονάδες. Η δική μας αγορά άνοιξε με άνοδο και προσεγγίζει τις 860 μονάδες με τις τράπεζες να έχουν καλύτερη απόδοση μετά και την πίεση που δέχθηκαν το προηγούμενο διάστημα. Μένει να δούμε αν θα έχουμε μεταβλητότητα στο εξωτερικό και πως θα μας επηρεάσει.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Άνω του 2% η άνοδος για τις συστημικές πλην της Εθνικής που στο ξεκίνημα κινείται ηπιότερα ανοδικά. Με δυνατό πάλι όγκο η Alpha Bank περνάει πάνω από τα 0,90 ευρώ. Ανησυχίες για νέα κόκκινα δάνεια αναμένεται να πλήξουν κάπως τις προοπτικές.

JUMBO: Υπάρχει η ανησυχία στο εξωτερικό για τον κλάδο λιανικής, αλλά νομίζουμε πως το δικό της μοντέλο είναι ανθεκτικό λόγω και της ρευστότητας που διαθέτει. Άλλωστε είδαμε πως σε μία καμένη χρονιά έβγαλε εκπληκτικά κέρδη και πως συνεχίζει φέτος υψηλότερα της εκτίμησης της διοίκησης. Στα 15 ευρώ και στο +0,74% με όγκο βέβαια μόλις 4 τεμάχια.

ΟΤΕ: Μετά το χθεσινό «μαστίγωμα» υποχωρεί 1,11%. Εδώ βέβαια δεν αποκλείουμε μεγάλη κίνηση σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα λόγω προοπτικών, αγορών ιδίων μετοχών και αμυντικών χαρακτηριστικών.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Ήπια ανοδικά στο ξεκίνημα με τη μετοχή βέβαια να έχει μειωμένο ρίσκο λόγω προαιρετικής δημόσιας πρότασης.

CENERGY: Πολύ καλά αποτελέσματα και εξαιρετικό ανεκτέλεστο, το οποίο νομίζουμε με τα έργα που βγαίνουν και τις εξελίξεις για τις ΑΠΕ, θα συνεχίσουν να το βελτιώνουν. Η μετοχή έχει σημαντική ανάκαμψη με 5 συνεχόμενες ανοδικές και 7 στις τελευταίες 8.

FRIGOGLASS: Μάλλον θα πρέπει να θεωρήσουμε ότι θα γίνει και νέα αναδιάρθρωση του ομολογιακού δανείου. Από τη μία δεν το απέκλεισε χθες η διοίκηση και από την άλλη το δείχνει η τιμή του ομολόγου που είναι κοντά στις 60 μονάδες βάσης.

TRASTOR: Πρόταση για μέρισμα 0,02 ευρώ ανά μετοχή.

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ: Ελάχιστο το επενδυτικό ενδιαφέρον με αρκετά μικρά να κινούνται σημαντικά υψηλότερα αλλά με ελάχιστες πράξεις. Η Ίλυδα με 1 τεμάχιο στο +8,82%, η AVE με 31 τεμάχια στο +5,70% και η Κορδέλλου με 80 τεμάχια στο +5,65%. Στον αντίποδα η Χαϊδεμένος είναι στο -25,22% με 9 τεμάχια και η Νάκας στο -4,50% με 20 τεμα΄χια.

ΙΚΤΙΝΟΣ: Βλέπουμε στις τελευταίες συνεδριάσεις πως συνεχίζονται οι αγορές μετοχές από insiders και θεωρούμε την εξέλιξη θετική.

ΒΙΣ: Μέρες τώρα η εντολή αγοράς 100 χιλ. τεμαχίων στα 0,80 ευρώ. Εκεί και σήμερα.

ΞΥΛΕΜΠΟΡΙΑ: Με όγκο πάνω από 20 χιλ. τεμάχια στο άνοιγμα και άνοδο 2,88%.

REVOIL: Έχει πιεστεί αρκετά και εννοούμε σε σύγκριση με την τιμή που θα έπρεπε να είχε λόγω αποτελεσμάτων. Στα 1,1450 ευρώ με άνοδο 2,69% αλλά με μικρό όγκο.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης