Τελευταία Νέα
Πολιτική

Συνέδριο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Δεύτερη ημέρα με ομιλίες στελεχών και μελών - Τι ανέφερε ο Λοβέρδος

Συνέδριο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Δεύτερη ημέρα με ομιλίες στελεχών και μελών - Τι ανέφερε ο Λοβέρδος
Ο Α. Λοβέρδος τόνισε ότι δεν κάνει πίσω στις αρχές του και μ’ αυτές στηρίζει το νέο Πρόεδρο, το κόμμα και τη παράταξη
Σχετικά Άρθρα

Με ομιλίες στελεχών και μελών του κόμματος ξεκίνησε η δεύτερη ημέρα του Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ-Κίνηματος Αλλαγής.
Στο χαιρετισμό του ο καθηγητής Νίκος Αλιβιζάτος εξέφρασε τη στήριξη στο Νίκο Ανδρουλάκη και τη νέα γενιά που έδωσε δυναμικό παρόν στη χθεσινή έναρξη, ενώ οι Νίκος Χριστοδουλάκης και ο Ηλίας Κικίλιας παρουσίασαν το προγραμματικό πλαίσιο που εκπονήθηκε και θα συζητηθεί στη πορεία προς τις εκλογές, τονίζοντας πως «προοδευτικό κόμμα σημαίνει προοδευτικό πρόγραμμα».

Οι ομιλητές

Για πραγματικότητα που γίνεται η πρόβλεψή του ότι μπορεί να υπερδιπλασιαστεί η δύναμη του κόμματος, έκανε λόγο ο Ανδρέας Λοβέρδος, επισημαίνοντας πως «οι πολίτες μας δίνουν μια μεγάλη ευκαιρία που δεν πρέπει να χαθεί. Είναι στο χέρι μας οι δημοσκοπήσεις να γίνουν εκλογική δύναμη».
Ο κ. Λοβέρδος τόνισε ότι δεν κάνει πίσω στις αρχές του και μ’ αυτές στηρίζει το νέο Πρόεδρο, το κόμμα και τη παράταξη παραβλέποντας μικροπρέπειες στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και τη Βουλή.
«Όλοι στο κοινό αγώνα για την Αναγέννηση του ΠΑΣΟΚ παραμερίζοντας προσωπικά ζητήματα. Μόνο η πατρίδα είναι πάνω απ’ όλα», είπε ο κ. Λοβέρδος.
Από την πλευρά του, ο μέχρι τώρα γραμματέας του κόμματος, Μ. Χριστοδουλάκης, ο οποίος καταχειροκροτήθηκε όταν αναφέρθηκε στη Φώφη Γεννηματά λέγοντας ότι «της χρωστάμε που μας κράτησε ενωμένους και μας έμαθε να δίνουμε τον αγώνα με ηθική και πίστη στις αρχές μας», υπογράμμισε ότι στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ δεν ταιριάζει ο δεύτερος ρόλος, ούτε ετεροπροσδιορίζεται.
Περαιτέρω, το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου και συντονιστής της Γραμματείας για τη Σοσιαλδημοκρατική Ανανέωση, Θ. Μαργαρίτης, υπερασπίστηκε την επιλογή της Ανανεωτικής Αριστεράς να συμπράξει με το ΠΑΣΟΚ στις δύσκολες συνθήκες, το 2015, ενώ σημείωσε ότι η σύνθεση του τίτλου δείχνει την ώσμωση και ενότητα των δυνάμεων της νέας Σοσιαλδημοκρατίας. Μάλιστα, ο ίδιος ζήτησε να μην υπάρξουν αποκλεισμοί στη νέα Κεντρική Επιτροπή.

Το πρόγραμμα του συνεδρίου

Οι εργασίες του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ ξεκίνησαν την Παρασκευή 20/5 στο γήπεδο του Ταε Κβο Ντο στο Φάληρο, με την ομιλία του προέδρου του κόμματος, Νίκου Ανδρουλάκη.
Σήμερα, Σάββατο 21/5, κατά τη δεύτερη μέρα του συνεδρίου δίνεται το βήμα σε συνέδρους και στελέχη του Κινήματος.Μάλιστα, αναμένεται η ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου, πρώην Πρωθυπουργού και Προέδρου Σοσιαλιστικής Διεθνούς και του Ευάγγελου Βενιζέλου, πρώην Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και πρώην Προέδρου ΠΑΣΟΚ.
Ο επικεφαλής του In Social, Νίκος Χριστοδουλάκης και ο σύμβουλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας επί οικονομικών θεμάτων, Ηλίας Κικίλιας, ανέλυσαν στην ολομέλεια το προγραμματικό πλαίσιο που έχουν επεξεργαστεί και ήδη είναι αναρτημένο προς διαβούλευση με τους πολίτες στην ψηφιακή πύλη του Κινήματος digitalsociety.gr
Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου θα αναπτυχθούν πολιτικές θεματικές συζητήσεις (workshops) με ιδιαίτερη έμφαση στην Κοινωνική Κατοικία, στο Ταμείο Ανάκαμψης.
Την Κυριακή 22/5, που είναι και η τελευταία μέρα του Συνεδρίου, θα ολοκληρωθούν οι εργασίες με ομιλίες στην ολομέλεια τις πρωινές ώρες, αλλά και ψηφοφορίες για την εκλογή μελών της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.
Παράλληλα, θα λαμβάνει χώρα workshop για την Ψηφιακή Διακυβέρνηση και την Ψηφιακή Μετάβαση, ενώ σε ειδικό περίπτερο θα δίνονται πληροφορίες για την ψηφιακή πλατφόρμα του Κινήματος digitalsociety.gr.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης