Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Ζαχαράκη (υφ. Τουρισμού): Φαίνεται ότι θα πάμε καλύτερα από το 2021 – Πότε ξεκινά το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους»

Ζαχαράκη (υφ. Τουρισμού): Φαίνεται ότι θα πάμε καλύτερα από το 2021 – Πότε ξεκινά το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους»
Για το πρόγραμμα "Τουρισμός για όλους" «η πλατφόρμα θέλουμε να είναι έτοιμη γύρω στις 20 – 25 Ιουνίου και στόχος είναι από την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου να μπορεί να χρησιμοποιηθεί η άυλη κάρτα», ανέφερε η Σ. Ζαχαράκη
Σχετικά Άρθρα
«Ο στόχος μας φέτος είναι τουρισμός για περισσότερους από ό,τι το 2021Οι ροές είναι πολύ ενθαρρυντικές. Φαίνεται ότι θα πάμε καλύτερα από το 2021. Δεν θα κάνουμε προβλέψεις για το αν θα φτάσουμε τα επίπεδα του 2019, αλλά θα έχουμε περισσότερες πτήσεις, περισσότερους προορισμούς και μεγαλύτερη πληρότητα στις πτήσεις», τόνισε η υφυπουργός Τουρισμού, Σ. Ζαχαράκη, αναφερόμενη στην πορεία της τουριστικής κίνησης φέτος.
Η κα Ζαχαράκη μιλώντας στο Mega αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους», ύψους 30 εκατ. ευρώ, που είναι χρηματοδοτούμενο από το ΕΠΑ και αφορά σε 200.000 δικαιούχους, οι οποίοι θα λάβουν μία ψηφιακή κάρτα ύψους 150 ευρώ για την επιδότηση των τουριστικών δαπανών διαμονής τους.
Όπως ανέφερε η υφυπουργός, «το προηγούμενο πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» είχε απορροφητικότητα στο ποσό των 20 εκατ. ευρώ. Ψηφίστηκαν οι τροπολογίες για το καινούργιο πρόγραμμα, θέλαμε να είναι πιο ευέλικτο και λιγότερο γραφειοκρατικό. Οι πολίτες θα προμηθεύονται μια άυλη κάρτα στα πρότυπα του Freedom Pass. Δαπανάμε φέτος 30 εκατ. ευρώ για 200.000 δικαιούχους. Οι κάρτες θα αντιστοιχούν σε 150 ευρώ για κάθε δικαιούχο».
Υπογράμμισε ότι «η πλατφόρμα θέλουμε να είναι έτοιμη γύρω στις 20 – 25 Ιουνίου,και στόχος είναι από την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου να μπορεί να χρησιμοποιηθεί η άυλη κάρτα».
Εξήγησε ότι «θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί παντού, χωρίς περιορισμό, στη διαμονή, σε ένα τουριστικό πακέτο».
Ακόμη, η κα Ζαχαράκη σημείωσε πως «φέτος συνεχίζουμε και το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού, αυξημένο κατά 5 εκατομμύρια ευρώ, θα έχουμε και ένα ειδικό pass για τη βόρεια Εύβοια και τη Σάμο».
«Θα δώσουμε πάνω από 70 εκατ. για να ενισχύσουμε τον εγχώριο τουρισμό, δίνοντας έμφαση στις διάφορες περιοχές της χώρας που έχουν πληγεί», συμπλήρωσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης