Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ευλογιά των πιθήκων: Επιστρέφουν οι περιορισμοί - Καραντίνα και στην Ελλάδα εισηγείται ο ΕΟΔΥ

Ευλογιά των πιθήκων: Επιστρέφουν οι περιορισμοί - Καραντίνα και στην Ελλάδα εισηγείται ο ΕΟΔΥ
Tο Βέλγιο έγινε η πρώτη χώρα που ανακοίνωσε καραντίνα για τα κρούσματα του ιού
Σχετικά Άρθρα

Η ευλογιά των πιθήκων έχει κάνει την εμφάνιση της και στην Ευρώπη, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός και στην Ελλάδα, όπου ήδη εξετάζεται ένα ύποπτο κρούσμα στο νοσοκομείο «Αττικόν».
Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, ο ΕΟΔΥ εξετάζει το ενδεχόμενο να ορίσει καραντίνα 21 ημερών για τους ασθενείς με ευλογιά των πιθήκων, καθώς ο χρόνος επώασης του ιού μπορεί να φτάσει μέχρι και τις τρεις εβδομάδες.
Να σημειωθεί ότι το Βέλγιο έγινε η πρώτη χώρα που ανακοίνωσε καραντίνα για τα κρούσματα του ιού.

Επαναφορά μάσκας

Αυτό που προβληματίζει τους επιστήμονες είναι γιατί υπάρχει αυτή η μεγάλη διασποράς σε κάποιες χώρες, τόνισε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής στο ΕΚΠΑ, Θεοδώρα Ψαλτοπούλου αναφορικά με την ευλογιά των πιθήκων.
Η κ. Ψαλτοπούλου, μιλώντας στον ΣΚΑΪ ανέφερε ότι υπάρχουν σκέψεις να επανέλθει η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους, υπογραμμίζοντας ότι ο ιός μεταδίδεται και από τα σταγονίδια.
Σημείωσε ότι τις επόμενες ημέρες η ιατρική κοινότητα θα γνωρίζει αν πρόκειται για μετάλλαξη, ενώ ξεκαθάρισε ότι η θνητότητα από τη νόσο είναι στο 1-3%.

Αυξάνεται η διασπορά

Η διασπορά των περιστατικών που νοσούν από την ευλογιά των πιθήκων αυξάνεται ανά τον κόσμο.
Για τον λόγο αυτό είναι απαραίτητη η ενημέρωση των επαγγελματιών υγείας, για τη λήψη των απαραίτητων μέτρων προφύλαξης, καθώς και του βαθμού μεταδοτικότητας του ιού, τονίζουν οι ιατροί της Θεραπευτικής Κλινικής και της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Γιάννα Ρέντζιου, Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, Μαρία Καντζανού, Γιάννης Ντάνασης, Ροδάνθη Ελένη Συρίγου, Πάνος Μαλανδράκης, Δημήτρης Παρασκευής και Θάνος Δημόπουλος (πρύτανης ΕΚΠΑ), συνοψίζοντας τα νεότερα δεδομένα σχετικά με την ευλογιά των πιθήκων όπως δημοσιεύτηκαν στην επιστημονική επιθεώρηση Nature.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης