Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zelensky: 50 με 100 Ουκρανοί σκοτώνονται κάθε ημέρα στο Donbass - Ομιλία στο Davos

Zelensky: 50 με 100 Ουκρανοί σκοτώνονται κάθε ημέρα στο Donbass - Ομιλία στο Davos
Στο Davos δημιουργείται ένα ειδικό φόρουμ, το «Ukraine House Davos» για την Ουκρανία και τους διεθνείς υποστηρικτές της
Σχετικά Άρθρα

Την θέση πως 50 με 100 Ουκρανοί σκοτώνονται κάθε ημέρα λόγω των ένοπλων συγκρούσεων στο Donbass, στα ανατολικά της χώρας διατύπωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky, αναφορά που αν και δεν διευκρινίζεται, προφανώς αφορά στρατιωτικές απώλειες.
Οι πιο σκληρές μάχες εντοπίζονται στο Sievierodonetsk και Lysychansk στην επαρχία Luhansk, το μεγαλύτερο μέρος της οποίας ελέγχουν οι ρωσικές και φιλορωσικές δυνάμεις.
Η Luhansk μαζί με το Donetsk είναι οι δύο περιφέρειες που αποτελούν το Donbass, το οποίο αποτελεί και τον πρώτιστο στόχο αυτή τη στιγμή της στρατιωτικής επίθεσης.
Σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης του Luhansk, Serhiy Gaidai υποστήριξε πως η Ρωσία χρησιμοποιεί τακτική «καμένης γης» και ότι το Sievierodonetsk βάλλεται από τέσσερις διαφορετικές κατευθύνσεις.

Ομιλία στο Davos

Εν τω μεταξύ ο Zelensky αναμένεται να τοποθετηθεί και στο Οικονομικό Φόρουμ του Davos στην Ελβετία, οι εργασίες του οποίου αρχίζουν από σήμερα Δευτέρα 23/5.
Με την βιντεοσκοπημένη ομιλία του ο Zelensky θα σηματοδοτήσει και την έναρξη του «Ukraine House Davos», ένα φόρουμ για την Ουκρανία και τους διεθνείς υποστηρικτές της.
Όπως αναφέρεται, το συγκεκριμένο φόρουμ θα επικεντρωθεί στο διάλογο για την ασφάλεια, τις κυρώσεις, την ανθρωπιστική βοήθεια καθώς και την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης