Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Οι εκτιμήσεις για τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου της ΔΕΗ – Η εικόνα της μετοχής

tags :
Οι εκτιμήσεις για τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου της ΔΕΗ – Η εικόνα της μετοχής
Υποχώρηση άνω του 20% των EBITDA περιμένουν οι αναλυτές
Σχετικά Άρθρα

Στις 26/5 μετά το κλείσιμο της αγοράς θα δημοσιεύσει αποτελέσματα η ΔΕΗ και η διοίκηση θα ενημερώσει στη συνέχει τους αναλυτές μέσω τηλεδιάσκεψης.
Η μετοχή παραμένει αδύναμη το τελευταίο διάστημα και έχει υποχωρήσει σημαντικά χαμηλότερα από την τιμή της αύξησης κεφαλαίου.
Μέρος της υποχώρησης έχει αποδοθεί στην ανακοίνωση της Κυβέρνησης για φορολόγηση των υπερκερδών των επιχειρήσεων στην ενέργεια που επηρεάζει τη ΔΕΗ, χωρίς ωστόσο να είναι γνωστό το ύψος του κέρδους που θα φορολογηθεί.
Από την άλλο η μεγάλη άνοδος της αποτίμησης συνδέθηκε με τις προοπτικές στις ΑΠΕ και την αύξηση των ΕΒΙΤDA, αλλά όχι και με την ύπαρξη κέρδους για τους μετόχους.
Σήμερα η μετοχή είναι κοντά στο χθεσινό κλείσιμο με οριακές απώλειες 0,32% παρά το ανοδικό κλίμα στην αγορά και έχει γράψει χαμηλό ημέρας στα 6,1850 ευρώ.
Η Optima Bank περιμένει πωλήσεις 2,208 δισ. ευρώ αυξημένες κατά 98% με το επαναλαμβανόμενο EBITDA να υποχωρεί 21% και στα 178 εκατ. ευρώ.
Με την υπόθεση ότι δεν υπάρχουν έκτακτα το δημοσιευμένο EBITDA αναμένεται στο ίδιο ύψος και η ζημία στα 30 εκατ. ευρώ επηρεασμένη από τα αυξημένα χρηματοοικονομικά και τις αποσβέσεις σε σύγκριση με τα καθαρά κέρδη των 22 εκατ. ευρώ στο περσινό πρώτο τρίμηνο.
Η Optima αναφέρει πως αύξησε τον Αύγουστο τα τιμολόγια προκειμένου να προστατεύσει τα κέρδη σε επίπεδο EBITDA και να φέρει την εκτίμηση που είχε δώσει η διοίκηση για περίπου 850 εκατ. ευρώ.
Επιπλέον περιμένει από την τηλεδιάσκεψη ενημέρωση για την χρηματοοικονομική της θέση για τους στόχους κερδοφορίας το 2022 αλλά και το επενδυτικό πρόγραμμα το οποίο είναι εστιασμένο στις ΑΠΕ.
Η Eurobank Equities περιμένει υποχώρηση 23% στο επαναλαμβανόμενο EBITDA (175 εκατ. ευρώ) λόγω της αύξησης του κόστους, η οποία εν μέρει αντισταθμίστηκε από την αύξηση του μηχανισμού της ρήτρας αναπροσαρμογής.
Κατά την άποψη της χρηματιστηριακής η ΔΕΗ φαίνεται πως είναι στο σωστό δρόμο για να πετύχει προσαρμοσμένο EBITDA κοντά στα περσινά επίπεδα ήτοι 872 εκατ. ευρώ.
ΔΕΗ_3.jpg
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης