Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Παραδοχή αισχροκέρδειας από τον πρόεδρο των πρατηριούχων Αττικής: «Πουλάνε ακριβότερα για να μην κλείσουν»

Παραδοχή αισχροκέρδειας από τον πρόεδρο των πρατηριούχων Αττικής: «Πουλάνε ακριβότερα για να μην κλείσουν»
Στην επισήμανση ότι ένα στα τέσσερα πρατήρια που ελέγχθηκαν, πιάστηκαν να αισχροκερδούν, ο κ. Παπαγεωργίου ζήτησε –όπως χαρακτηριστικά ανέφερε– «να δούμε το μεγάλο κάδρο» (αυτό του περιθωρίου κέρδους των βενζινοπωλών και της βιωσιμότητας του κλάδου εν γένει) και έσπευσε να δικαιολογήσει τους συναδέλφους του που «τσίμπησαν» τις τιμές
Το πρόβλημα με την εκτίναξη τιμής της βενζίνης αποδίδεται στην «ψαλίδα» των τιμών προμήθειας (σ.σ. κάποιοι πρατηριούχοι είχαν αγοράσει στη χαμηλότερη τιμή και κάποιοι αναγκάστηκαν να αγοράσουν στην υψηλή τιμή των τελευταίων ημερών).
Αυτό, υποστήριξε σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων Αττικής, Νίκος Παπαγεωργίου, έφερε αυξήσεις που έφθασαν ακόμη τα 10 λεπτά το λίτρο μέσα σε διάστημα μόλις πέντε ημερών. Και όπως παραδέχθηκε σε ζωντανή σύνδεση ο κ. Παπαγεωργίου, οι αποκλίσεις των 25 λεπτών το λίτρο σε πρατήρια που απέχουν μεταξύ τους λίγες δεκάδες μέτρα, είναι σαφές ότι «αποτελούν φαινόμενο παρατυπίας».
Στην επισήμανση ότι ένα στα τέσσερα πρατήρια που ελέγχθηκαν, πιάστηκαν να αισχροκερδούν, ο κ. Παπαγεωργίου ζήτησε –όπως χαρακτηριστικά ανέφερε– «να δούμε το μεγάλο κάδρο» (αυτό του περιθωρίου κέρδους των βενζινοπωλών και της βιωσιμότητας του κλάδου εν γένει) και έσπευσε να δικαιολογήσει τους συναδέλφους του που «τσίμπησαν» τις τιμές, λέγοντας:
«Οπως σας έχω ξαναπεί ,το 30% των πρατηρίων θα κλείσουν πλησιάζοντας το καλοκαίρι ή αμέσως μετά. Οπότε είναι επόμενο κάποιος να πουλήσει 2 λεπτά ακριβότερα για να το αποφύγει…». Αυθαίρετη και ανεξέλεγκτη αύξηση των τιμών δηλαδή, ως αντίδοτο στη μείωση του περιθωρίου κέρδους, με αποτέλεσμα τη στρέβλωση της αγοράς.
Σε κάθε περίπτωση, ισχυρίστηκε ο πρόεδρος των πρατηριούχων Αττικής, «πρώτοι εμείς καταγγέλλουμε τα φαινόμενα αισχροκέρδειας για να διασφαλίσουμε τη βιωσιμότητα του κλάδου» και ολοκληρώνοντας την παρέμβασή του στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΪ, επιβεβαίωσε ότι οι έλεγχοι στην αγορά καυσίμων εντατικοποιήθηκαν μόλις τις τελευταίες ημέρες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης

Advertisement -->