Τελευταία Νέα
Διεθνή

IIF: Επίκειται κατάρρευση του ΑΕΠ της Ρωσίας κατά 30% το 2022 - Κατά 50% έχουν μειωθεί οι εισαγωγές

IIF: Επίκειται κατάρρευση του ΑΕΠ της Ρωσίας κατά 30% το 2022 - Κατά 50% έχουν μειωθεί οι εισαγωγές
Οι εξαγωγές της Ρωσίας μετά την έναρξη του πολέμου έχουν αυξηθεί 60% αντισταθμίζοντας τις απώλειες σε κάποιο βαθμό
Σχετικά Άρθρα

To ΑΕΠ της Ρωσίας αναμένεται να μειωθεί έως 30% μέσα στο 2022 λόγω της κατακόρυφης πτώσης των εισαγωγών, που προκαλούν οι εκτεταμένες κυρώσεις της Δύσης.
«Η οικονομία της Ρωσίας βρίκκεται υπό κατάρρευση.
Προβλέπουμε πτώση του ΑΕΠ κατά -30% μέχρι το τέλος του 2022», δήλωσε ο Robin Brooks, επικεφαλής οικονομολόγος στον Institute of International Finance.
Ο Brooks πρόσθεσε ότι σύμφωνα με στοιχεία που συγκεντρώθηκαν με τη βοήθεια του ερευνητή του IIF Jonathan Pingle, οι εξαγωγές από 20 χώρες προς τη Ρωσία μειώθηκαν κατά 50% τον Απρίλιο 2022 σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους.


Οι εξαγωγές της Ρωσίας ωστόσο προς τις άλλες χώρες, ωστόσο, αυξήθηκαν κατά 64% τον Απρίλιο σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους, δήλωσε ο Brooks στο Business Insider καθώς οι αυξημένες τιμές του πετρελαίου και του φυσικού αερίου αυξάνουν σημαντικά τα συνολικά έσοδα της Ρωσίας από εξαγωγές.
Το IIF αναφέρει ότι το πλεόνασμο του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών της Ρωσίας είναι «τεράστιο», που σημαίνει ότι η Ρωσία εξάγει πολύ περισσότερα από όσα εισάγει.


Η Ρωσία σταμάτησε να δημοσιεύει τα εμπορικά της στοιχεία μετά την εισβολή στην Ουκρανία στα τέλη Φεβρουαρίου, οπότε ο επικεφαλής οικονομολόγος του IIF διευκρίνισε ότι τα στοιχεία συγκεντρώθηκαν με βάση τα οικονομικά στοιχεία των 20 κορυφαίων εμπορικών εταίρων της χώρας.
Μεταξύ των κορυφαίων εμπορικών εταίρων της Ρωσίας αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με το Observatory of Economic Complexity, είναι η Κίνα και η Γερμανία.

www.bankingnews.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης