Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αποστολάκης (πρώην υπ. Άμυνας): Η Τουρκία θα πάρει F35 – Δυστυχώς της βγαίνει πάντα

Αποστολάκης (πρώην υπ. Άμυνας): Η Τουρκία θα πάρει F35 – Δυστυχώς της βγαίνει πάντα
Η ιστορία έχει δείξει ότι η Τουρκία ξέρει να παίζει τους εκβιασμούς είπε ο κ. Αποστολάκης
Σχετικά Άρθρα

Την εκτίμηση πως κάποια στιγμή η Τουρκία θα πάρει τα αμερικανικά μαχητικά F – 35 διατύπωσε ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης, ο οποίος υποστήριξε ότι «η ιστορία έχει δείξει ότι η Τουρκία ξέρει να παίζει τους εκβιασμούς».
«Δυστυχώς, της «βγαίνει» πάντα» είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Αποστολάκης, αναφέροντας πως η Τουρκία βρίσκεται σε ένα σημείο που λόγω του επιδιαιτητικού της ρόλου στο ουκρανικό θεωρεί ότι έχει κερδίσει πόντους και προσπαθεί να το εκμεταλλευτεί για να πάρει ό,τι μπορεί

Συμφωνία και για F16 και για F35

Μάλιστα ο κ.Αποστολάκης δεν απέκλεισε να καταφέρει τελικά η Άγκυρα να έρθει σε συμφωνία με τις ΗΠΑ για τα F-16 ενώ για τα F-35 είπε ότι «κάποια ώρα, κάποια στιγμή θα τα πάρουν».
«Ξέρουμε ότι αυτή τη στιγμή προσπαθεί η Αμερική να βρει ένα τρόπο να σβήσει μερικά από τα λάθη της Τουρκίας και να τους δώσει τη δυνατότητα να επαναπροσεγγίσουν τη Δύση», τόνισε ο πρώην υπουργός.

Ψυχραιμία

Σχετικά με την ελληνική παραγγελία για τα F-35, ο κ. Αποστολάκης εξέφρασε τις επιφυλάξεις του, λέγοντας ότι με την αγορά των Rafale, έχουν αλλάξει οι απαιτήσεις των Ενόπλων Δυνάμεων, και χρειάζεται ψυχραιμία, γιατί «δεν είμαστε ένα κράτος το οποίο μπορεί να έχει ό,τι φανταστεί και ό,τι θέλει».

Τουρκικός τσαμπουκάς

Αναφερόμενος στις τελευταίες προκλήσεις των Τούρκων με αποκορύφωμα τις δηλώσεις Erdogan για τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη, ο κ.Αποστολάκης είπε πως η Ελλάδα φωτίζει όλα τα θέματα που έχει με την Τουρκία σε μια διάσταση που η Άγκυρα δεν θα ήθελε.
Ο πρώην υπουργός είπε ότι η Άγκυρα δεν έχει αυτή τη στιγμή εδαφικές διεκδικήσεις, αλλά προσπαθεί να επιβάλλει τον εαυτό της ως τον «μεγάλο παίχτη» στην περιοχή και να στείλει το μήνυμα πως τίποτα δεν γίνεται χωρίς τη δική της συμφωνία.
Στο ίδιο πλαίσιο του «τουρκικού τσαμπουκά» ενέταξε και τις έρευνες τουρκικού σκάφους σε περιοχή του Αιγαίου όπου γίνεται άσκηση του πολεμικού μας ναυτικού.
Όπως εξήγησε το ερευνητικό σκάφος «Γιουνούς» δεν έχει τίποτα ιδιαίτερες δυνατότητες, αλλά η παρουσία του εκεί είναι συμβολική.
«Είναι ένας τύπος τσαμπουκά και ένα στοιχείο κλιμάκωσης, για να μας δείξει ότι «κάνω αυτό που θέλω», «επιβάλλω αυτό που θέλω», «είμαι ισχυρότερος στην περιοχή και εγώ κάνω κουμάντο εδώ» είπε χαρακτηριστικά ο κ.Αποστολάκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης