Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η FED τον Σεπτέμβριο θα παγώσει τις αυξήσεις επιτοκίων - Ακόμη 3 αυξήσεις από 0,50% και μετά αλλαγή πολιτικής

Η FED τον Σεπτέμβριο θα παγώσει τις αυξήσεις επιτοκίων - Ακόμη 3 αυξήσεις από 0,50% και μετά αλλαγή πολιτικής
Θα υπάρξουν ακόμη 3 αυξήσεις επιτοκίων 0,50% και στη συνέχεια η Fed θα σταματήσει τις αυξήσεις... επ' αόριστον, ενώ η επόμενη κίνησή της είναι μείωση των επιτοκίων για να αποτρέψει την διαφαινόμενη οικονομική ύφεση που πλησιάζει στις ΗΠΑ

Η FED έδωσε σήμα για το τέλος των αυξήσεων επιτοκίων;
Ένα από τα αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά της δήλωσης της FED του Μαΐου είναι ότι αναθεώρησε τις προβλέψεις για την οικονομία και τον πληθωρισμό.

Πράγματι, όπως αποκαλύπτει η ενότητα Staff Economic Outlook που αφορά τις προβλέψεις για τον πληθωρισμό αναθεωρήθηκε ελαφρά το δεύτερο εξάμηνο του 2022 και το 2023
Ο συνολικός πληθωρισμός αναμενόταν να είναι 4,3% το 2022 στις ΗΠΑ.
Στη συνέχεια, ο πληθωρισμός αναμενόταν να υποχωρήσει στο 2,5% το 2023 και στο 2,1% το 2024, καθώς οι ανισορροπίες προσφοράς - ζήτησης στην οικονομία μειώθηκαν από την επιβράδυνση της συνολικής ζήτησης και την αναμενόμενη χαλάρωση των περιορισμών προσφοράς».

Αυτό έχει μεγάλη σημασία, γιατί όπως υπολογίζει ο Vincent Cignarella του Bloomberg, ενώ οι περισσότεροι αξιωματούχοι της Fed συμφώνησαν ότι η κεντρική τράπεζα θα συνέχιζε να αυξάνει τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης κατά τις επόμενες δύο συνεδριάσεις, αλλά θα υπάρχει ευελιξία για την συνέχεια.

Ο πληθωρισμός το 2022 θα κλείσει στο 4,3% αλλά στη συνέχεια πέφτει στο 2,5% το 2023 και στο 2,1% το 2024 και εάν η πρόβλεψη είναι ακριβής, θα συνεπαγόταν τρεις αυξήσεις των επιτοκίων κατά 0,50%σηματοδοτώντας το τέλος του τρέχοντος κύκλου σύσφιξης.
Αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει ένα ένα σημαντικό ράλι στις μετοχές και στα χρηματιστήρια στο δεύτερο εξάμηνο του 2022.

Παρεμπιπτόντως, αυτή η εκτίμηση ευθυγραμμίζεται με τις εκτιμήσεις της J P Morgan για το πότε η Fed θα σταματήσει τις αυξήσεις των επιτοκίων.
Ενώ «οι οικονομικές συνθήκες είναι ήδη στο επίπεδο στο οποίο είδαμε την αλλαγή νομισματικής πολιτικής της Fed στο διάστημα 2018 με 2019, είναι απίθανο να δούμε τη Fed να αλλάζει πολιτική σε αυτή την φάση κοινώς θα συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια. Εξάλλου, η FED έχει αναφέρει ότι πρέπει να καταγραφούν απτές αποδείξεις για την επιβράδυνση του πληθωρισμού.
Έτσι, στην συνεδρίαση της Fed του Σεπτεμβρίου, να σταματήσει τις αυξήσεις των επιτοκίων…

Ποια είναι η μετάφραση;

Θα υπάρξουν ακόμη 3 αυξήσεις επιτοκίων 0,50% και στη συνέχεια η Fed θα σταματήσει τις αυξήσεις... επ' αόριστον, ενώ η επόμενη κίνησή της είναι μείωση των επιτοκίων για να αποτρέψει την διαφαινόμενη οικονομική ύφεση που πλησιάζει στις ΗΠΑ.
fee1.jpg
fee2.jpg

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης