Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ράλι και ισχυρά κέρδη στη Wall, με ώθηση από το λιανεμπόριο - Στο +2% ο S&P 500, ο Nasdaq +2,68%

Ράλι και ισχυρά κέρδη στη Wall, με ώθηση από το λιανεμπόριο - Στο +2% ο S&P 500, ο Nasdaq +2,68%
Άνοδος στη Wall...

Ισχυρή άνοδο σημείωσαν οι κυριότεροι δείκτες στη Wall Street την Πέμπτη 26 Μαΐου, με την αγορά να ανακάμπτει, εν μέρει, έπειτα από καθοδικά σερί, παρά τα αρνητικά μάκρο στις ΗΠΑ, λαμβάνοντας ώθηση από το λιανεμπόριο...
Οι αμερικανικές μετοχές «είναι σταθερές, με αποδόσεις χαμηλότερες σε όλη την καμπύλη, ενώ οι προσδοκίες για τον πληθωρισμό συνεχίζουν να μειώνονται», αναφέρει ο Dennis DeBusschere της 22V Research.
Ωστόσο, «οι επενδυτές προεξοφλούν ότι η αυστηροποίηση των χρηματοοικονομικών συνθηκών τους τελευταίους 6 μήνες μπορεί να επιβραδύνει ουσιαστικά την οικονομική ανάπτυξη.
Αυτό είναι συνεπές με τη μείωση του εύρους των οικονομικών δεδομένων των ΗΠΑ». 
Πάντως, οι εκτιμήσεις για την πορεία του δείκτη βαρόμετρου της Wall Street S&P 500 είναι λίγο πολύ γνωστές, καθώς Morgan Stanley, Bank of America ακόμη και η Goldman Sachs βλέπουν πτώση έως τις 3.000 μονάδες, από 3.928 μονάδες της τρέχουσας περιόδου στο δυσμενές σενάριο και στις 3.600 μονάδες στο βασικό σενάριο.
Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο 1,61%, στις 32.673 μονάδες
Ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 ενισχύθηκε 2%, στις 4.057 μονάδες
Ο σύνθετος τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημείωσε αύξηση 2,68%, στις 11.740 μονάδες. 
δφσαφδσσφδαφσδα.JPG
Στις επιχειρήσεις, η Macy's σημείωσε ράλι 16% αφότου αναβάθμισε το outlook του έτους της και η Williams-Sonoma ακολουθεί από κοντά με +12% έχοντας ξεπεράσει τις εκτιμήσει τις αγοράς για το τρίμηνό της.
Παρομοίως, οι πωλητές εκπτωτικής λιανικής Dollar Tree και Dollar General κινήθηκαν με άλματα 21,7,% και 14,2% αντίστοιχα, αφότου ξεπέρασαν επίσης και οι δύο τις εκτιμήσεις στα μεγέθη που ανακοίνωσαν σήμερα.
Ο ξέφρενος ρυθμός που δίνουν οι λιανοπωλητές στην αγορά συμπαρασύρει ακόμα και την Nvidia που ενισχύθηκε κατά περίπου 5%, παρόλο που εξέδωσε σήμερα πιο αδύναμο από ό,τι αναμενόταν guidance για το δεύτερο της τρίμηνο.
Κατά τα άλλα, ο τίτλος της Twitter πραγματοποίησε άλμα 4% αφότου ο Εlon Musk αύξησε τη συμμετοχή του στην προσφορά που έχει κάνει για να εξαγοράσει τον κολοσσό των social media στα 33,5 δισ. δολάρια, υποδηλώνοντας σύμφωνα με αναλυτές τη σοβαρότητα των σκοπών του.

Στα μάκρο, κατά 1-5% συρρικνώθηκε η αμερικανική οικονομία το α’ τρίμηνο του 2022, έναντι της αρχικής ανακοίνωσης για πτώση 1,4%, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εμπορίου.
«Η νέα μέτρηση αντανακλά τις επί τα χείρω αναθεωρήσεις σε ό,τι αφορά τις ιδιωτικές επενδύσεις οι οποίες αντισταθμίστηκαν εν μέρει από μια ανοδική αναθεώρηση της καταναλωτικής δαπάνης» επισημαίνεται.

Xαμηλότερα κινήθηκαν οι νέοι άνεργοι στις Ηνωμένες Πολιτείες την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 21 Μαΐου, καθώς οι οικονομολόγοι ανέμεναν υψηλότερους αριθμούς.
Οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας υποχώρησαν κατά 8.000 από μία εβδομάδα πριν κι έφτασαν τις 210.000, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη 26/5 το Υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ.
Οι οικονομολόγοι εκτιμούσαν ότι θα φτάσουν τις 215.000, όπως σημειώνει το Reuters.

Ο κινητός μέσος όρος 4 εβδομάδων ήταν 206.750, σημειώνοντας αύξηση 7.250 από τον μη αναθεωρημένο μέσο όρο της προηγούμενης εβδομάδας.
Στο μεταξύ, διαδοχικές αυξήσεις 0,5% στο βασικό επιτόκιο αναφοράς της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ δείχνουν τα πρακτικά από τη συνεδρίαση των Αμερικανών υπεύθυνων χάραξης πολιτικής κατά τη συνεδρίαση της FOMC στις 4-5 Μαΐου, οπότε αποφασίστηκε επιτοκιακή αύξηση 50 μονάδες βάσης.
Ωστόσο, από τον Σεπτέμβριο θα ολοκληρωθεί ο κύκλος των αυξήσεων.
Ειδικότερα, οι αξιωματούχοι της Federal Reserve νωρίτερα αυτό το μήνα τόνισαν την ανάγκη να αυξηθούν τα επιτόκια γρήγορα και πιθανώς περισσότερο από ό,τι αναμένουν οι αγορές για την αντιμετώπιση του διογκούμενου προβλήματος του πληθωρισμού.

Σημαντικότατη άνοδο κατέγραψαν για την Πέμπτη οι τιμές του πετρελαίου, φτάνοντας σε υψηλό 2 μηνών εν αναμονή των εξελίξεων για το εμπάργκο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Ρωσία λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, που μπορεί να περιορίσει περαιτέρω τη διάθεση του «μαύρου πετρελαίου» της Μόσχας στη διεθνή αγορά.
Τα συμβόλαια του αμερικανικού αργού, παράδοσης Ιουλίου, κέρδισαν 3,41% ή 3,76 δολάρια στα 114.09 δολάρια ανά βαρέλι, στην υψηλότερη τιμή κλεισίματος από τις 23 Μαρτίου.

Συγκρατημένη άνοδος στις ευρωπαϊκές αγορές

Συγκρατημένη άνοδο καταγράφουν οι αγορές της Ευρώπης, στον απόηχο των πρακτικών της Fed, η οποία έδωσε σήμα για τερματισμό του κύκλου αυξήσεων επιτοκίων από τον Σεπτέμβριο.
Στη Φρανφκούρτη ο DAX σημείωσε άνοδο 1,59%, στις 14.231 μονάδες.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύθηκε 0,56%, στις 7.564 μονάδες.
Στις 6.410 μονάδες με άνοδο 1,78% διαπραγματεύθηκε ο CAC 40 στο Παρίσι.
Στο Μιλάνο ο FTSE MIB διαπραγματεύθηκε με κέρδη 1,22%, στις 24.546 μονάδες.
fdsadfsafsdafsdafsda.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης