Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε απελπισία ο Zelensky: Βάζει τον Kissinger στη μαύρη λίστα των Ουκρανών – Τον κατηγορεί ως συνεργάτη των Ρώσων!

Σε απελπισία ο Zelensky: Βάζει τον Kissinger στη μαύρη λίστα των Ουκρανών – Τον κατηγορεί ως συνεργάτη των Ρώσων!
Για «ενσυνείδητες πράξεις κατά της εθνικής ασφάλειας» της Ουκρανίας κατηγορεί τον Kissinger το Κίεβο
Σχετικά Άρθρα

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ και σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του προέδρου, Henry Kissinger τέθηκε στη μαύρη λίστα των Ουκρανών από τον διαβόητο ιστότοπο Mirotvorets για «συμμετοχή στην ειδική επιχείρηση της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας».
Επίσης, κατηγορείται για «προπαγάνδα, εκβιασμό και καταπάτηση της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας».
Οι συντάκτες του ιστότοπου ζήτησαν από τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου της Ουκρανίας να θεωρήσουν την ίδια την περίπτωση της μαύρης λίστας ως επίσημη δήλωση καθώς το εν λόγω άτομο διέπραξε «ενσυνείδητες πράξεις κατά της εθνικής ασφάλειας».

Άμεσα διαπραγματεύσεις

Στις 24 Μαΐου, ο Kissinger είπε στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Davos ότι μια διαδικασία διευθέτησης στην Ουκρανία θα πρέπει να ξεκινήσει μέσα στους επόμενους δύο μήνες, προκειμένου να αποφευχθούν πιο σοβαρές συνέπειες για τις διεθνείς σχέσεις στην Ευρώπη.
«Οι διαπραγματεύσεις πρέπει να ξεκινήσουν τους επόμενους δύο μήνες προτού δημιουργηθούν ανατροπές και εντάσεις που δεν θα ξεπεραστούν εύκολα.
Στην ιδανική περίπτωση, η διαχωριστική γραμμή θα πρέπει να είναι η επιστροφή στο status quo ante», είπε ο Kissinger.
Η επίτευξη του ουδέτερου καθεστώτος της Ουκρανίας και η λειτουργία της ως γέφυρας μεταξύ Ρωσίας και Ευρώπης θα πρέπει να είναι ο κύριος στόχος στην παρούσα κατάσταση, τόνισε ο 99χρονος πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Δεν πρέπει να κρατήσει ο πόλεμος

Ο Kissinger έχει πει ότι ο πόλεμος δεν πρέπει να επιτραπεί να διαρκέσει για πολύ ακόμη και έφτασε κοντά στο να καλέσει τη Δύση να εκφοβίσει την Ουκρανία να αποδεχτεί τις διαπραγματεύσεις με όρους που απέχουν πολύ από τους τρέχοντες πολεμικούς της στόχους.
«Οι διαπραγματεύσεις πρέπει να ξεκινήσουν τους επόμενους δύο μήνες προτού δημιουργηθούν ανατροπές και εντάσεις που δεν θα ξεπεραστούν εύκολα.
Στην ιδανική περίπτωση, η διαχωριστική γραμμή θα πρέπει να είναι η επιστροφή στο προηγούμενο status quo.
Η συνέχιση του πολέμου πέρα από αυτό το σημείο δεν θα αφορούσε την ελευθερία της Ουκρανίας, αλλά έναν νέο πόλεμο εναντίον της ίδιας της Ρωσίας», είπε.
Οι ευρωπαίοι ηγέτες δεν πρέπει να παραβλέπουν τη μακροπρόθεσμη σχέση, ούτε θα πρέπει να διακινδυνεύσουν να ωθήσουν τη Ρωσία σε μια μόνιμη συμμαχία με την Κίνα, πρόσθεσε.
«Ελπίζω ότι οι Ουκρανοί θα ανταποκριθούν στον ηρωισμό που επέδειξαν με σοφία», είπε, προσθέτοντας με την περίφημη αίσθηση της realpolitik ότι ο σωστός ρόλος της χώρας είναι να είναι ένα ουδέτερο κράτος παρά το σύνορο της Ευρώπης.



Εκνευρισμός Zelensky

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky επέκρινε τη δήλωση του Kissinger, λέγοντας ότι το ημερολόγιο γράφει 2022 και όχι 1938.
Και ο σύμβουλος του επικεφαλής του γραφείου του Ουκρανού προέδρου, Mikhail Podolyak, τόνισε ότι οι προτάσεις ορισμένων δυτικών εταίρων για εδαφικές παραχωρήσεις είναι μαχαιριά στην πλάτη για το Κίεβο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης