Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Πατέρας Έλληνα ναυτικού σε υπό κατάληψη τάνκερ: Τους αφήνουν να κυκλοφορούν στο πλοίο - Τους δώσανε τα τηλέφωνα πίσω

Πατέρας Έλληνα ναυτικού σε υπό κατάληψη τάνκερ: Τους αφήνουν να κυκλοφορούν στο πλοίο - Τους δώσανε τα τηλέφωνα πίσω
"Τους αφήνουν να κυκλοφορούν πάνω στο πλοίο και δεν υπάρχει η πίεση που υπήρχε την πρώτη μέρα. Τώρα τα πράγματα είναι πιο χαλαρά", ανέφερε ο πατέρας του 28χρονου ναυτικού

«Τους αφήνουν να κυκλοφορούν πάνω στο πλοίο και δεν υπάρχει η πίεση που υπήρχε την πρώτη μέρα», ανέφερε ο πατέρας ενός Έλληνα ναυτικού, του28χρονου Κρητικού Μ. Δεδεάκης, ο οποίος βρίσκεται σε υπό κατάληψη τάνκερ από το Ιράν από τις 27/5.
Όπως αναφέρει ο πατέρας του 28χρονου, μιλώντας στο neakriti.gr, είναι ψύχραιμος και καλά στην υγεία του, όπως και τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος, ενώ η Ιρανική φρουρά που εγκαταστάθηκε στο πλοίο τους επέστρεψε τα κινητά τηλέφωνα και έτσι, κατάφερε να επικοινωνήσει ήδη με τη σύντροφο του, καθησυχάζοντας την οικογένεια του.
«Είναι ευδιάθετος. Όπως μας είπε στην αρχή όλα τα μέλη του πληρώματος, ταρακουνήθηκαν λίγο. Ήταν σε αμηχανία, αλλά μετά ηρέμησαν. Οι Ιρανοί τους συμπεριφέρονται πάρα πολύ καλά και μας έχουν διαβεβαιώσει ότι όλα θα πάνε καλά. Έχω μιλήσει και με τον υπουργό Ναυτιλίας κ. Πλακιωτάκη, από τον οποίο πήραμε επίσης θετικές επιβεβαιώσεις. Θέλω να πιστεύω πως το όλο ζήτημα θα έχει σύντομα αίσιο τέλος. Το πλοίο είναι αγκυροβολημένο έξω από το λιμάνι» , ανέφερε ο πατέρας του ναυτικού.
Μάλιστα, σημείωσε ότι «στην τηλεφωνική επαφή που είχαμε, αν και ο γιος μου δεν μπορούσε να μιλήσει πολύ, μας είπε ότι απλώς τους δώσανε τα τηλέφωνα πίσω, καθώς τους τα είχαν πάρει από την πρώτη μέρα, αλλά σύμφωνα με τα όσα μας είπε, τα ξημερώματα της επόμενης μέρας τους τα ξαναέδωσαν. Τους αφήνουν να κυκλοφορούν πάνω στο πλοίο και δεν υπάρχει η πίεση που υπήρχε την πρώτη μέρα. Τώρα τα πράγματα είναι πιο χαλαρά και όπως μας ενημέρωσε, τους συμπεριφέρονται πάρα πολύ σωστά. Έχει μείνει μέσα μια μονάδα ασφαλείας, δηλαδή περίπου δέκα άτομα, όχι παραπάνω. Ευελπιστούμε το συντομότερο δυνατό το πρόβλημα να έχει αποκατασταθεί και να επέλθει η ηρεμία και η κανονικότητα».
«Έχω ζήσει στον Περσικό Κόλπο και ξέρω πως είναι τα πράγματα εκεί. Εχω περάσει πολλά. Αυτό που βιώνει τώρα ο γιός μου, το έχω περάσει και εγώ», κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης