Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Bahçeli (Τουρκία): Τα Δωδεκάνησα είναι ανοιχτή πληγή - Καταλήφθηκαν άδικα - Η κλεμένη περιουσία πρέπει να επιστραφεί

Bahçeli (Τουρκία): Τα Δωδεκάνησα είναι ανοιχτή πληγή - Καταλήφθηκαν άδικα - Η κλεμένη περιουσία πρέπει να επιστραφεί
Ο κυβερνητικός εταίρος του Erdogan κατηγόρησε την Ελλάδα για κλιμάκωση των εντάσεων σε Μεσόγειο και Αιγαίο
Σχετικά Άρθρα

Τη σκυτάλη στις τουρκικές προκλήσεις έλαβε ο κυβερνητικός εταίρος του Erdogan, Devlet Bahçeli, o οποίος υποστήριξε ότι τα Δωδεκάνησα «καταπατήθηκαν με διάφορα κόλπα» αλλά και ότι «η κλεμμένη περιουσία πρέπει να επιστραφεί στον ιδιοκτήτη της».
«Η Ελλάδα, που κλιμακώνει τις εντάσεις στη Μεσόγειο και το Αιγαίο, παίζει με τη φωτιά. Οι εννέα στρατιωτικές βάσεις που δημιούργησαν οι ΗΠΑ στην Ελλάδα αποτελούν απειλή για την εθνική μας ταυτότητα. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν έμαθε από τους παππούδες βάνδαλους που έπεσαν στη θάλασσα. Φαίνεται ότι αυτή η απρόσεκτη νοοτροπία πληγώνει ξανά τον βυθό της θάλασσας» δήλωσε ο Bahceli και συνέχισε: «Η Ελλάδα είναι μέλος του ΝΑΤΟ. Αυτή η ιδιότητα απέχει πολύ από το να καλύπτει την εχθρική της στάση και στάση. [...] Το αίτημα της Ελλάδας για αεροσκάφη F-15 και F-16 δεν είναι πρόσκληση για ειρήνη, αλλά για πόλωση και μια διαδικασία που θα καταλήξει σε όπλα».
Ο κυβερνητικός εταίρος του Erdogan αναφέρθηκε και στα Δωδεκάνησα. «Το θέμα των Δωδεκανήσων, που είναι η συνέχεια της Ανατολίας, είναι μια πληγή που δεν έχει κλείσει ακόμα. Τα Δωδεκάνησα καταπατήθηκαν με διάφορα κόλπα και με αδικίες σε βάρος της Τουρκίας. Είτε κοιτάξουμε αυτό το πρόβλημα στρατηγικά είτε από τη σκοπιά του δικαίου της καλής γειτονίας, το αποτέλεσμα δεν θα αλλάξει. Η κλεμένη περιουσία πρέπει να επιστραφεί στον ιδιοκτήτη της. Είτε με θέληση είτε με το ζόρι, θα αποδοθεί δικαιοσύνη» είπε χαρακτηριστικά.
Τέλος, ο ίδιος εκτόξευσε ευθεία απειλή κατά της Ελλάδας σε περίπτωση επέκτασης των χωρικών υδάτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης