Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Γερμανικό μήνυμα σε Τουρκία: Δεν γίνεται ανεκτή η αμφισβήτηση της ακεραιότητας της Ελλάδας

Γερμανικό μήνυμα σε Τουρκία: Δεν γίνεται ανεκτή η αμφισβήτηση της ακεραιότητας της Ελλάδας
O Γερμανός αξιωματούχος διεμήνυσε ότι «πρέπει να αποφεύγονται οι προβοκάτσιες, οι παραβιάσεις του εναέριου χώρου της Ελλάδας»
Σχετικά Άρθρα

Μεταστροφή από την πολιτική των ίσων αποστάσεων στην ελληνοτουρκική διαμάχη φαίνεται να επιχειρεί το Βερολίνο, με τον εκπρόσωπο του Γερμανού καγκελάριο, Olaf Scholz, να διαμηνύει ότι δεν είναι ανεκτή η αμφισβήτηση της ακεραιότητας στην Ελλάδα.
Όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Open, ο Γερμανός αξιωματούχος διεμήνυσε ότι «πρέπει να αποφεύγονται οι προβοκάτσιες, οι παραβιάσεις του εναέριου χώρου της Ελλάδας» προσθέτοντας ότι «είναι λάθος οι υπερπτήσεις πάνω από τα ελληνικά νησιά».
Ερωτηθείς τι απάντησε ο Scholz στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος του παρουσίασε και με στοιχεία την τουρκική προκλητικότητα που έχει ενταθεί το τελευταίο διάστημα, ο εκπρόσωπος του Γερμανού καγκελάριου απάντησε ότι «πρέπει να υπάρχει σεβασμός στα άλλα μέλη του ΝΑΤΟ» προσθέτοντας ότι «τα προβλήματα πρέπει να λύνονται με διάλογο και πάντα στα πλαίσια του διεθνούς δικαίου».
Ο εκπρόσωπος του Γερμανού καγκελάριου έκλεισε μάλιστα την απάντησή του με ένα ξεκάθαρο μήνυμα από το Βερολίνο προς την Άγκυρα: «Δεν γίνεται ανεκτό να αμφισβητείται η ακεραιότητα της Ελλάδας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης