Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε αδιέξοδο η Ουκρανία, στρέφεται κατά της Δύσης - Podolyak: Παράλογος ο φόβος για τη Ρωσία - ΗΠΑ και ΕΕ δεν θέλουν λύση

Σε αδιέξοδο η Ουκρανία, στρέφεται κατά της Δύσης - Podolyak: Παράλογος ο φόβος για τη Ρωσία - ΗΠΑ και ΕΕ δεν θέλουν λύση
Οι οικονομικές προτεραιότητες έχουν κυριαρχήσει στην διαδικασία λήψης αποφάσεων, καταγγέλλει η Ουκρανία
Σχετικά Άρθρα
«Πυρά» κατά ΗΠΑ και Ευρωπαϊκής Ένωσης εξαπολύει η Ουκρανία, κατηγορώντας τη Δύση για παράλογο φόβο έναντι της Ρωσίας, λόγω της άρνησής της να στηρίξει περαιτέρω στρατιωτικά το Κιέβο αλλά και του δισταγμού για την επιβολή σαρωτικών οικονομικών κυρώσεων, μεταξύ των οποίων και το πλήρες embargo στο ρωσικό πετρέλαιο.
Ο Mykhailo Podolyak, σύμβουλος του προέδρου της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky, κατηγορεί την Ευρώπη και τις ΗΠΑ για «παράλογο φόβο» έναντι της Ρωσίας σε συνέντευξή που δημοσιεύεται σήμερα από το πρακτορείο Interfax Ukraine.
Η Ουκρανία αντιλαμβάνεται ότι σφίγγει ο κλοιός, καθώς όπως έχει μεταδώσει το bankingnews.gr, η επιτυχής ρωσική προέλαση στην Ουκρανία και η κατάληψη του Donbass και στρατηγικών θέσεων… οδηγεί τον αμερικανικό παράγοντα σε πλήρη αναδίπλωση….
Οι αμερικανοί που επί 3 μήνες έριχναν λάδι στην φωτιά εισηγούνται… διευθέτηση του Ουκρανικού και ουσιαστικά ζητούν να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.

«Οι πολιτικές ελίτ δεν θέλουν λύση»

Ο Podolyak, μέλος της ουκρανικής διαπραγματευτικής ομάδας στις συνομιλίες που πραγματοποιήθηκαν με τη Μόσχα, δήλωσε ότι οι πολιτικές ελίτ της Δύσης «θέλουν την επιστροφή στην προπολεμική περίοδο και δεν θέλουν να επιλύσουν προβλήματα».
Πρόσθεσε δε ότι οι οικονομικές προτεραιότητες έχουν κυριαρχήσει στην διαδικασία λήψης αποφάσεων.

«Ο πόλεμος θα εξελιχθεί όπως επιθυμεί η Ουκρανία»

Ο Podolyak ξεκαθάρισε ότι η στρατιωτικοπολιτική ηγεσία της Ουκρανίας δεν έχει καμία αμφιβολία ότι ο πόλεμος πρέπει να εξελιχθεί, σύμφωνα με το ουκρανικό σενάριο και ότι δεν μπορεί να υποχωρήσει.
«Μόλις πάρουμε μια διαφορετική απόφαση, χιλιάδες άνθρωποι που έχουν χάσει τα αγαπημένα τους πρόσωπα, συγγενείς, παιδιά, συζύγους, θα έρθουν στην Bankova και θα ρωτήσουν: γιατί ήταν όλοι αυτοί οι θάνατοι; Αν η Ρωσία πολέμησε πραγματικά σύμφωνα με βάση τους κανόνες, τότε ανά πάσα στιγμή θα μπορούσε κανείς να πει: καλά, καταλαβαίνουμε - πρόκειται για πόλεμο υποδομών, καταστρέφονται στρατιωτικές εγκαταστάσεις και ούτω καθεξής», σημείωσε.
«Αλλά εδώ το ερώτημα δεν θα είναι το ίδιο.
Πάντα θα μας ρωτούν: γιατί αυτοί οι άνθρωποι, αυτά τα 5χρονα παιδιά κάθονταν τρεις μήνες στο υπόγειο και έφαγαν, στην πραγματικότητα, ότι βρήκαν;
Γιατί αυτοί οι άνθρωποι ακρωτηριάστηκαν και σκοτώθηκαν από τους εισβολείς;
Επομένως, δεν υπάρχει δίλημμα στο να αποφασίσουμε εάν πρέπει να πολεμήσουμε περαιτέρω», τόνισε ο Podolyak.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η στρατιωτικοπολιτική ηγεσία γνωρίζει καλά πού πρέπει να πάει η Ουκρανία.
«Γνωρίζουμε καλά όλους τους κινδύνους, τόσο ενός ψυχρού πολέμου όσο και ενός που δεν ολοκληρώθηκε σύμφωνα με το σενάριο της Ουκρανίας», δήλωσε ο σύμβουλος του προέδρου Zelensky.
Σύμφωνα με τον Podolyak, «η Ουκρανία πρέπει  να συγκεντρώσει μια κρίσιμη ποσότητα όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης