Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Erdogan (Τουρκία) και Orban (Ουγγαρία) συντονίζονται με Putin – Η επιθετικότητα της Τουρκίας αποτέλεσμα των λαθών Μητσοτάκη

Erdogan (Τουρκία) και Orban (Ουγγαρία) συντονίζονται με Putin – Η επιθετικότητα της Τουρκίας αποτέλεσμα των λαθών Μητσοτάκη
Ο έλληνας πρωθυπουργός εκτιμάει ότι εάν στηριχθεί στον υπερήλικα πρόεδρο των ΗΠΑ Biden ο οποίος τελειώνει πολιτικά θα κερδίσει… αλλά αυτό δεν είναι ουτοπία αλλά δυστοπία

Ο Ρώσος Πρόεδρος Putin, βρίσκεται σε στενή συνεργασία με τον Τούρκο Πρόεδρο Erdogan και τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας Viktor Orban.
Δεν είναι οι μόνοι, καθώς τόσο η Γαλλία, όσο και η Γερμανία αλλά και η Ιταλία μπορεί δημοσίως να δηλώνουν ότι εναντιώνονται στην Ρωσία και να ζητούν κυρώσεις αλλά στην πράξη διατηρούν διαύλους επικοινωνίας με την ρωσική κυβέρνηση…
Η Σερβία μπορεί να είναι εκτός των θεσμών του ΝΑΤΟ και της ευρωζώνης επίσης υποστηρίζει την Ρωσία..

Erdogan (Τουρκία) και Orban (Ουγγαρία) συντονίζονται με Putin

Ο τούρκος Πρόεδρος Erdogan και ο Ούγγρος πρωθυπουργός Orban βρίσκονται σε πλήρη συνεργασία με τον ρώσο Πρόεδρο Putin.
Ο Erdogan μπλοκάρει την διεύρυνση του ΝΑΤΟ με Φινλανδία και Σουηδία και ο Orban μπλοκάρει τα σχέδια για επιθετικές κυρώσεις στο ρωσικό πετρέλαιο.
O Erdogan σε αντίθεση με την ελληνική κυβέρνηση που έχει υποπέσει σε πολλά λάθη, διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με την Ρωσία αλλά και την Ουκρανία και δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι προετοιμάζει νέο γύρο επαφών μεταξύ των αντιμαχόμενων Ρώσων και Ουκρανών στην Κωνσταντινούπολη.
Ο Putin δοκίμασε την συμμαχία με τον Erdogan στα δύσκολα, όταν οι ΗΠΑ πίεζαν την Τουρκία να εγκαταλείψει τους S-400 και τότε ο ρώσος Πρόεδρος είχε αναφέρει ότι «ο Erdogan κρατάει τον λόγο του»
Αντιθέτως κατά τον Erdogan ο Μητσοτάκης «είναι πολιτικός που δεν κρατάει τον λόγο» κατηγορώντας τον έλληνα πρωθυπουργό ότι σαμπόταρε τα τουρκικά σχέδια στους αμερικανούς για τα F16 και τα F35 και ίσως και για άλλα θέματα καθώς η μυστική διπλωματία… επισκιάζει την διπλωματία…
Η Ρωσία επίσης έχει καταφερθεί εναντίον της Ελλάδος, και ορισμένοι έλληνες πολιτικοί παράλυτοι, ορισμένα πολιτικά zombies κατηγορούν τους Ρώσους, υποτιμώντας ότι η Ρωσία θα κερδίσει στην Ουκρανία 100%.

Τι κρύβει η κλιμάκωση της έντασης στα ελληνοτουρκικά;

Οι βασικοί λόγοι που έχει αυξηθεί σημαντικά η τουρκική προκλητικότητα έναντι της Ελλάδος θα πρέπει να αποδοθεί κυρίως στις λανθασμένες επιλογές Μητσοτάκη.

1)Ο έλληνας πρωθυπουργός εκτιμάει ότι εάν στηριχθεί στον υπερήλικα πρόεδρο των ΗΠΑ Biden ο οποίος τελειώνει πολιτικά θα κερδίσει… αλλά αυτό δεν είναι ουτοπία αλλά δυστοπία.
Η Τουρκία πάντα θα διατηρεί προνομιακές σχέσεις με τις ΗΠΑ, το κλασσικό δόγμα Kissinger δεν έχει μεταβληθεί εδώ και σχεδόν 40 χρόνια.
Ο Μητσοτάκης όταν επισκέφθηκε τον Erdogan στην Τουρκία μετά τις πρωτοβουλίες των Τούρκων ώστε να υπάρξει ανακωχή μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας… φαίνεται ότι υποσχέθηκε πράγματα που δεν τήρησε.
Γιατί να τον κατηγορήσει ο Erdogan ότι ο Μητσοτάκης δεν κρατάει τον λόγο του;
Αυτό σημαίνει ότι ο Μητσοτάκης σε κάτι δεσμεύτηκε στον Erdogan και δεν τήρησε τον λόγο του…

2)Η μεγάλη επιδείνωση των σχέσεων Ελλάδος με Ρωσία, είναι μια καλή ευκαιρία για την Τουρκία να ασκήσει ισχυρές πιέσεις στην Ελλάδα η οποία για πολλοστή φορά στηρίζεται σε λάθος συμμάχους.
Υπενθυμίζεται ότι τόσο η Τουρκία όσο και η Ελλάδα είναι χώρες μέλη του ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ απλά κρατάνε ίσες αποστάσεις.
Οι ΗΠΑ δεν θα βοηθήσουν την Ελλάδα εις βάρος της Τουρκίας αυτό αποτελεί μια λανθασμένη φαντασίωση Μητσοτάκη, ο οποίος ούτε με την Τουρκία διατηρεί καλές σχέσεις αλλά πλέον ούτε με την Ρωσία αδικαιολόγητα.

3)Η Τουρκία και ο Erdogan έχουν αναβαθμιστεί λόγω της διαμεσολάβησης και αποδοχής που τυγχάνουν από ρώσους και Ουκρανούς αλλά και αμερικανούς.
Ο Erdogan δράττει της ευκαιρίας να κλιμακώσει την ένταση στο Αιγαίο και για λόγους εσωτερικής πολιτικής κατανάλωσης, οι εξελίξεις στην Ουκρανία έχουν ευνοήσει τον Erdogan πολιτικά με πιθανότητα ακόμη και επανεκλογής.

4)Η Ελλάδα της κυβέρνησης Μητσοτάκη έχει ακολουθήσει ένα επικίνδυνο ολισθηρό δρόμο στην διαχείριση του Ουκρανικού.
Έγινε μαριονέτα των αμερικανών και του Biden οι οποίοι τα έχουν κάνει μαντάρα στο Ουκρανικό.
Οι ρώσοι κερδίζουν, ελέγχουν την Ανατολική και Νότια Ουκρανία και η μικρή Ελλάδα αποφάσισε με τις πλάτες του ΝΑΤΟ να το παίξει σκληρή με την Ρωσία αντί να ακολουθήσει την απόλυτα ορθή στρατηγική του Erdogan της Τουρκίας που η ουδετερότητα τον έχει πλήρως ευνοήσει.
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη στην διαχείριση του Ουκρανικού απέτυχε παταγωδώς, έχει θέσει την Ελλάδα σε λάθος στρατόπεδο, πιστεύοντας ότι οι αμερικανοί θα βοηθήσουν την Ελλάδα αντί να στηρίξουν την Τουρκία στην ελληνοτουρκική διαμάχη…
Πραγματικά η ελληνική εξωτερική πολιτική είναι τραγική, απογοητευτική, χωρίς κατανόηση του ρίσκου και χωρίς απτά οφέλη.
Ωραίες οι φωτογραφίες με τον Biden αλλά κενές περιεχομένου…

Οι Ρώσοι σκότωσαν εκατοντάδες ξένους μισθοφόρους

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας εξολόθρευσαν εκατοντάδες ξένους μισθοφόρους στην Ουκρανία με όπλα μεγάλης.
Την ίδια στιγμή, οι περισσότεροι μισθοφόροι, σύμφωνα με τον επίσημο εκπρόσωπο του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, σκοτώθηκαν στη ζώνη μάχης λόγω του χαμηλού επιπέδου εκπαίδευσης και της έλλειψης πραγματικής εμπειρίας μάχης.
Οι διοικητές των μονάδων των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων και της Εθνικής Φρουράς έχουν μισθοφόρους προκειμένου να μειώσουν τις απώλειες των δικών τους στρατιωτών.
«Οι αιχμάλωτοι μισθοφόροι λένε κατά τη διάρκεια των ανακρίσεων ότι θυσιάζονται πρώτοι….
Μάλιστα πολλοί μισθοφόροι θάβονται στην Ουκρανία και αναζητώνται από τους συγγενείς τους στην Δύση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης