Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Οι Τούρκοι χρειάζονται 12 ώρες για απόβαση σε Λέσβο, Χίο, Ρόδο - Ο αποκαλυπτικός χάρτης του ΥΠΕΞ για τουρκική εισβολή

Οι Τούρκοι χρειάζονται 12 ώρες για απόβαση σε Λέσβο, Χίο, Ρόδο - Ο αποκαλυπτικός χάρτης του ΥΠΕΞ για τουρκική εισβολή
Η ελληνική πλευρά παρουσίασε στους Έλληνες πρεσβευτές ανά τον κόσμο τον αναθεωρητισμό της Τουρκίας στην πράξη
Σχετικά Άρθρα

(upd) Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία αλλά και το γεγονός ότι τελικά οι κυρώσεις της Δύσης δεν προκάλεσαν σοβαρό πρόβλημα στη Ρωσία και τον Vladimir Putin, έχει ανοίξει τη συζήτηση περί αναθεωρητισμού και στην Τουρκία.
Σχεδόν σε καθημερινή βάση, οι Τούρκοι αξιωματούχοι απαιτούν την αποστρατιωτικοποίηση των ελληνικών νησιών αμφισβητώντας την ελληνική κυριαρχία. Τις τελευταίες μέρες, κάποιοι μιλούν ανοιχτά ακόμα και για πόλεμο...
Στην ελληνική πλευρά έχει σημάνει συναγερμός και όπως διαμηνύεται από την κυβέρνηση, η Αθήνα είναι έτοιμη για όλα τα ενδεχόμενα.
Όπως προκύπτει όμως τα περιθώρια αντίδρασης δεν είναι... μεγάλα. Σύμφωνα με χάρτη του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, η Τουρκία χρειάζεται 12 ώρες για αρχίσει την απόβαση σε κάποιο ελληνικό νησί.
Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Εστία», το υπουργείο Εξωτερικών, με αδιαβάθμητο έγγραφο της 10ης Μαΐου 2022, γνωστοποιεί στους Έλληνες πρεσβευτές ανά τον κόσμο όλα τα νομικά επιχειρήματα απέναντι στις αιτιάσεις της Άγκυρας. Επίσης, κοινοποιεί και ένα χάρτη που μόνο σοκ προκαλεί, καθώς περιέχονται αναλυτικές πληροφορίες για τον χρόνο που απαιτείται στις τουρκικές δυνάμεις της Γ’ Στρατιάς του Αιγαίου που βρίσκεται στη Μικρά Ασία, προκειμένου να συγκεντρωθούν, να επιτεθούν και να… εισβάλουν στη Ρόδο, την Κω, την Χίο, την Σάμο, την Ικαρία και άλλα νησιά!
Xartis_4.jpg

Όπως φαίνεται και στον χάρτη, οι Τούρκοι χρειάζονται:

  • 12 ώρες για να συγκεντρωθούν οι δυνάμεις που θα επιτεθούν στην Λέσβο.
  • 12 ώρες για να κινητοποιηθούν οι δυνάμεις που θα επιτεθούν στη Χίο.
  • 12 για να κινητοποιηθούν οι δυνάμεις που θα επιτεθούν στη Ρόδο.

O συγκεκριμένος χάρτης, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, περιέχει αριθμό στρατευμάτων (22.000 στρατιώτες), χρόνο αντίδρασης σε εντολή για εισβολή, βάσεις ελικοπτέρων και τη διάταξη των τουρκικών δυνάμεων, ναυτικών και άλλων, στη Μικρά Ασία.

Η Άγκυρα κατηγορεί την Ελλάδα για... παραβιάσεις στο Αιγαίο

Σε μια προσπάθεια να κάνει το άσπρο… μαύρο, η Άγκυρα κατηγορεί την Ελλάδα για παραβιάσεις στο Αιγαίο. Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας αναφέρεται ότι η Ελλάδα έχει κάνει 953 παραβιάσεις στο Αιγαίο από την αρχή του χρόνου και… υπογραμμίζεται ότι «οι διατάξεις των Συμφωνιών της Λωζάνης και του Παρισιού παραβιάζονται ριζικά».

Τούρκος απόστρατος: Αγαθονήσι, Φαρμακονήσι, Ψέριμος είναι δικά μας

Την ίδια στιγμή, συνεχίζεται η προπαγάνδα κατά της Ελλάδας και από τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης. Ειδικότερα, ο Τούρκος απόστρατος, Erdogan Karakus, δήλωσε μιλώντας στο CNN Turk: «Το Αγαθονήσι είναι δικό μας, οι Αρκοί είναι δικοί μας, το Φαρμακονήσι δικό μας. Η Ψέριμος μας δική μας, η Λέβιθα δική μας, η Κίναρος δική μας, οι νησίδες Λιάδι δικές μας, η Σύρνα δική μας, τα τρία νησιά δικά μας, η Αστακίδα δική μας. Οι Οινούσσες μας ανήκουν, η νήσος Πάσα δική μας, η Θύμαινα δική μας και η νησίδα Γαβάθα δική μας. Αυτά είναι δικά μας και είναι καθορισμένο με τις συνθήκες. Δεν υπάρχει αμφιβολία σε ποιον ανήκουν», δήλωσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης