Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

ETC: Αμείωτο το ενδιαφέρον για ταξίδια στην Ευρώπη το καλοκαίρι - Η θέση της Ελλάδας

ETC: Αμείωτο το ενδιαφέρον για ταξίδια στην Ευρώπη το καλοκαίρι - Η θέση της Ελλάδας
Αμείωτο παραμένει το ενδιαφέρον των ταξιδιωτών να επισκεφθούν αυτό το καλοκαίρι την Ισπανία, τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ιταλία και την Ελλάδα

Καλά κρατεί η επιθυμία ταξίδια σε όλη την Ευρώπη, με τις χώρες της ηπείρου να βλέπουν επιτέλους σημαντική ανάκαμψη στις αφίξεις τουριστών, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ταξιδίων (ETC).
Σε μελέτη της ETC στις ευρωπαϊκές αγορές (Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ολλανδία και Ηνωμένο Βασίλειο) και αγορές μεγάλων αποστάσεων (Αυστραλία και ΗΠΑ), το 94% αντιλαμβάνεται θετικά την Ευρώπη ως ταξιδιωτικό προορισμό.

Αμείωτο το ενδιαφέρον για ταξίδια και στην Ελλάδα

Αμείωτο παραμένει το ενδιαφέρον των ταξιδιωτών να επισκεφθούν αυτό το καλοκαίρι την Ισπανία, τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ιταλία και την Ελλάδα.
Ορισμένοι επηρεάστηκαν από τη ρωσο-ουκρανική κρίση, αλλά η σύγκρουση δεν επηρέασε αρνητικά τις αντιλήψεις τους για την Ευρώπη συνολικά.
Ωστόσο, οι ταξιδιώτες φαίνεται να είναι πιο προσεκτικοί όταν επισκέπτονται την Ανατολική Ευρώπη.

Ταξιδιωτικές προσδοκίες για την καλοκαιρινή σεζόν 2022

Η πιθανότητα κράτησης διακοπές σε ευρωπαϊκό προορισμό είναι πολύ υψηλή, με το 80% να δηλώνει πιθανό ή εξαιρετικά πιθανό.
Αν και οι τουρίστες δεν περιμένουν να τους υποδεχτούν αυστηρά μέτρα υγείας και ασφάλειας, θα ήθελαν οι ευρωπαϊκοί προορισμοί να διατηρήσουν τα βελτιωμένα πρότυπα υγιεινής -όπως να διαθέτουν απολυμαντικά χεριών για τους επισκέπτες- καθώς και να συνεχίσουν να προσφέρουν ευέλικτες πολιτικές ακύρωσης.

Η επίδραση του COVID-19 στην ταξιδιωτική συμπεριφορά

Ο COVID-19 έχει επηρεάσει κατά κύριο λόγο τη συμπεριφορά κάνοντας τους ταξιδιώτες πιο προσεκτικούς. Πλέον:

  • Δεν κάνουν κράτηση για διακοπές πολύ μακριά εκ των προτέρων.
  • Προγραμματίζουν πιο προσεκτικά και λεπτομερώς το ταξίδι.
  • Ακολουθούν τις οδηγίες για τον COVID-19 όταν ταξιδεύουν.
  • Είναι πιο ανοιχτοί στη σύναψη ταξιδιωτικής ασφάλισης για τον μετριασμό των πιθανών οικονομικών απωλειών.
  • Επιλέγουν κοντινούς προορισμούς, ώστε να είναι ευκολότερο να επιστρέψουν σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Ταξιδιωτικές εμπειρίες κατά τη διάρκεια της πανδημίας

Η μελέτη δείχνει ότι όσοι ταξίδεψαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας ήταν γενικά ικανοποιημένοι με τις ταξιδιωτικές τους εμπειρίες στους προορισμούς που επισκέφτηκαν.
Τα εμπόδια συναντήθηκαν κυρίως κατά την άφιξη στον προορισμό, ειδικά με αεροπλάνο.
Οι ταξιδιώτες διαπίστωσαν ότι οι απαιτήσεις εισόδου για τον COVID-19, όπως ο έλεγχος αντιγόνου/PCR και η επιπλέον τεκμηρίωση ήταν προκλητικές και ήταν επίσης απογοητευμένοι με τον αυξημένο χρόνο που αφιερώνονταν στα αεροδρόμια.
Κατά την άφιξη, οι συνήθειες από το σπίτι σχετικά με τα μέτρα υγιεινής για τον COVID-19 ήταν εύκολα εφαρμόσιμες στον προορισμό.
Από τις πρωτοβουλίες κατά τη διάρκεια της πανδημίας, οι ταξιδιώτες θα ήθελαν η τουριστική βιομηχανία να συνεχίσει να προσφέρει ευέλικτες πολιτικές ακύρωσης και ενισχυμένα μέτρα υγιεινής.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης