Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Η παγκόσμια ανάπτυξη φεύγει από τον έλεγχο της Δύσης – Ποια είναι η νέα ομάδα των G8

Ρωσία: Η παγκόσμια ανάπτυξη φεύγει από τον έλεγχο της Δύσης – Ποια είναι η νέα ομάδα των G8
Κίνα, Ινδία, Ρωσία, Ινδονησία, Βραζιλία, Μεξικό, Ιράν και Τουρκία διαμορφώνουν την ομάδα των «νέων G8»

Oι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους με την οικονομική πολιτική τους καταστρέφουν τους οικονομικούς δεσμούς με τη Δύση δημιουργώντας νέα σημεία ανάπτυξης σε άλλα χώρες, έγραψε ο πρόεδρος της Ρωσικής Κρατικής Δούμας (η Κάτω Βουλή) Vyacheslav Volodin στο Telegram το Σάββατο 11 Ιουνίου 2022, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Tass.
«Η κίνηση της Ουάσιγκτον και των συμμάχων της να κόψουν τους υπάρχοντες οικονομικούς δεσμούς (σ.σ. με τη Ρωσίσ) έχει δημιουργήσει νέα σημεία ανάπτυξης στον κόσμο», επεσήμανε.

Με τα χέρια τους...

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του κοινοβουλίου, οι δυτικές κυρώσεις οδηγούν στη δημιουργία μιας άλλης ομάδας οκτώ εθνών - Κίνα, Ινδία, Ρωσία, Ινδονησία, Βραζιλία, Μεξικό, Ιράν και Τουρκία - που είναι 24,4% πλουσιότερες από την παλιά ομάδα των ανεπτυγμένων χωρών σε όρους ΑΕΠ και αγοραστικής δύναμης.
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες, με τα ίδια τους τα χέρια, έχουν δημιουργήσει συνθήκες για χώρες που είναι πρόθυμες να οικοδομήσουν έναν ισότιμές και αμοιβαία οικονομικές επωφελείς σχέσεις για να δημιουργήσουν πραγματικά μια νέα ομάδα G8 από κοινού με τη Ρωσία», σημείωσε ο Volodin.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης