Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παρέμβαση Macron: Η Ουκρανία θα πρέπει να διαπραγματευτεί με τη Ρωσία

Παρέμβαση Macron: Η Ουκρανία θα πρέπει να διαπραγματευτεί με τη Ρωσία
Να μπει ένα τέλος στις στρατιωτικές συγκρούσεις ζήτησε ο πρόεδρος της Γαλλίας
Σχετικά Άρθρα

Την θέση πως πρέπει η Ουκρανία να διαπραγματευτεί με τη Ρωσία για το τέλος των στρατιωτικών συγκρούσεων διατύπωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας, Emmanuel Macron, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη Ρουμανία και στη Μολδαβία.
«Ο Ουκρανός πρόεδρος και οι αξιωματούχοι του πρέπει να διαπραγματευτούν με τη Ρωσία» είπε ο Γάλλος πρόεδρος, ο οποίος είναι πολύ πιθανό να βρεθεί αύριο Πέμπτη 16/6 στο Κίεβο μαζί με τον καγκελάριο της Γερμανίας, Olaf Scholz και με τον πρωθυπουργό της Ιταλίας, Mario Draghi προκειμένου να έχουν συνομιλίες με τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky.
Όπως είπε ο Macron, «κατά τη γνώμη μου, το καθεστώς της υποψήφιας προς ένταξη χώρας στην ΕΕ πρέπει να δοθεί στην Ουκρανία το συντομότερο δυνατό».
«Είναι η πιο σωστή λύση από πλευράς ηθικής, οικονομίας και ασφάλειας» υποστήριξε ο Macron.

Εκκλήσεις για κατάπαυση πυρός

Σημειώνεται πως οι τρεις αυτές ευρωπαϊκές χώρες είναι που πρωτοστατούν παγκοσμίως και στις εκκλήσεις προς την Ουκρανία και τη Ρωσία να κάτσουν στο τραπέζι των συνομιλιών και να βρουν μια λύση που θα βάλει τέλος στον πόλεμο που τείνει να συμπληρώσει τέσσερις μήνες.
Μάλιστα ο πρόεδρος Macron έχει βρεθεί στο στόχαστρο των Ουκρανών, καθώς έχει υποστηρίξει επανειλημμένα πως η Ρωσία και ο πρόεδρος Putin δεν θα πρέπει να ταπεινωθούν ενώ έχει αφήσει να εννοηθεί πως το Κίεβο θα έπρεπε να εξετάσει ακόμα και το ενδεχόμενο να παραχωρήσει κάποια από τα εδάφη του.

Διαφορετικές προσεγγίσεις

Σε αντίθεση με το γαλλο-γερμανικο-ιταλικό άξονα, πολλά κράτη της ανατολικής Ευρώπης, ανάμεσα τους η Πολωνία και οι χώρες της Βαλτικής αντιτίθενται σφόδρα στο σενάριο παραχωρήσεων στη Ρωσία, υποστηρίζοντας πως αυτό θα ανοίξει την όρεξη του Putin για πιο επιθετικές κινήσεις όχι μόνο στην Ουκρανία αλλά και σε άλλα κράτη της Ευρώπης.
Με αυτή τη στάση συντάσσεται απόλυτα και η Μ. Βρετανία, η οποία από την αρχή του πολέμου στην Ουκρανία έχει υιοθετήσει την πιο επιθετική ρητορική απέναντι στη Ρωσία, τη στιγμή που οι ΗΠΑ κρατούν μια πιο ουδέτερη θέση, αναφέροντας πως είναι η κυβέρνηση και οι πολίτες της Ουκρανίας αυτοί που θα αποφασίσουν το πώς θέλουν να τελειώσει αυτή η στρατιωτική σύγκρουση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης