Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιστορική επίσκεψη Draghi, Macron, Scholz αύριο 16/6 στο Κίεβο - Μια πράξη ευρωπαϊκής αλληλεγγύης προς την Ουκρανία

Ιστορική επίσκεψη Draghi, Macron, Scholz αύριο 16/6 στο Κίεβο - Μια πράξη ευρωπαϊκής αλληλεγγύης προς την Ουκρανία
Στόχος της επίσκεψης των ηγετών των τριών μεγαλύτερων ευρωπαϊκών χωρών στο Κίεβο είναι να δοθεί ξεκάθαρο μήνυμα προς τον Putin με μια απτή πράξη αλληλεγγύης προς την Ουκρανία
Σχετικά Άρθρα
Στην Ιταλία όλοι θεωρούν δεδομένο ότι αύριο 16/6 ο Mario Draghi, ο Olaf Scholz και ο Emmanuel Macron θα μεταβούν στο Κίεβο, αναφέρει σε δημοσίευμά της η Deutsche Welle.
Σε αναλυτικό της άρθρο, η εφημερίδα Il Giornale, γράφει ότι θα είναι μια επίσκεψη η οποία πρόκειται να μείνει στην Ιστορία.
Ότι θα σταλεί, δηλαδή, ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς τον Putin με μια απτή πράξη αλληλεγγύης προς την Ουκρανία.
«Μιλάμε, όμως και για μια κίνηση η οποία έχει μεγάλη σημασία για την Γερμανία, ώστε να καταλάβει ότι οι ανάγκες της πρέπει να συμβαδίζουν με το κοινό, ευρωπαϊκό συμφέρον», προσθέτει η ιταλική εφημερίδα.
Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης της Ρώμης, η επίσκεψη αναμένεται να διαρκέσει περίπου δέκα ώρες, με μια τεράστια προσπάθεια, από μέρους των μυστικών υπηρεσιών των τριών ευρωπαϊκών χωρών, να εγγυηθούν την ασφάλεια των ηγετών τους.

Εναλλακτικές οδοί για το σιτάρι

«Αυτό που μένει να εξακριβωθεί, είναι εάν ο Draghi, ο Macron και ο Scholz θα συνεχίσουν να στηρίζουν χωρίς καμία επιφύλαξη την ουκρανική αντίσταση ή αν θα αρχίσουν να κάνουν αναφορά σε κάποιου είδους συμβιβασμό», προσθέτει η Il Giornale.
Σύμφωνα με τον Paolo Maghi, επικεφαλής του ιταλικού Ινστιτούτου Μελετών Διεθνούς Πολιτικής, οι ευρωπαίοι δεν είναι διατεθειμένοι πλέον, να πληρώσουν το συνολικό κόστος που απαιτεί ο pόλεμος και το οποίο ζητά ο Zelensky».
Παράλληλα, αρκετοί Ιταλοί αναλυτές που σημειώνουν ότι η παρουσία στο Κίεβο, και του Ρουμάνου προέδρου, Klaus Johannes θα μπορούσε, ίσως, να βοηθήσει στον εντοπισμό μιας κάποια λύσης για το σιτάρι που παραμένει κλεισμένο στις αποθήκες.
Με ενδεχόμενη μεταφορά του, όχι από τα λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας, αλλά μέσω εναλλακτικής οδού από τον Δούναβη.
Ο Ιταλός πρωθυπουργός Mario Draghi, ζήτησε και πάλι, μιλώντας από το Ισραήλ, την δημιουργία ασφαλών διαδρόμων για την μεταφορά των σιτηρών, ώστε να αποφευχθεί μια τεράστια επισιτιστική κρίση και υπενθύμισε ότι «έχουμε στην διάθεσή μας πλέον μόνον λίγες ημέρες».
Η νέα αυτή έκκλησή του όμως δεν φαίνεται να συγκίνησε την Μόσχα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης