Τελευταία Νέα
Διεθνή

Stoltenberg (NATO): Οι σύμμαχοι δεσμεύονται να συνεχίσουν να παρέχουν στρατιωτικό εξοπλισμό στην Ουκρανία

Stoltenberg (NATO): Οι σύμμαχοι δεσμεύονται να συνεχίσουν να παρέχουν στρατιωτικό εξοπλισμό στην Ουκρανία
Η συνάντηση της Ομάδας Επαφής για την Άμυνα της Ουκρανίας έγινε μια μέρα μετά τις διαμαρτυρίες της ουκρανικής κυβέρνησης ότι έχει λάβει μόνο το 10% των οπλικών συστημάτων που έχει ζητήσει από τη Δύση
Σχετικά Άρθρα

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg συμμετείχε σε συνάντηση της Ομάδας Επαφής για την Άμυνα της Ουκρανίας υπό την ηγεσία των ΗΠΑ στην έδρα του ΝΑΤΟ για να συζητηθούν οι επείγουσες ανάγκες της Ουκρανίας σε στρατιωτικό εξοπλισμό.
Ο Γενικός Γραμματέας ευχαρίστησε τις Ηνωμένες Πολιτείες για την ηγεσία και τον συντονισμό τους και χαιρέτισε τις νέες ανακοινώσεις των Συμμάχων του ΝΑΤΟ για υποστήριξη στην Ουκρανία.
Ο Jens Stoltenberg τόνισε επίσης ότι οι Σύμμαχοι του ΝΑΤΟ δεσμεύονται να συνεχίσουν να παρέχουν στην Ουκρανία τον στρατιωτικό εξοπλισμό που χρειάζεται για να επικρατήσει, συμπεριλαμβανομένων βαρέων όπλων και συστημάτων μεγάλης εμβέλειας. «Το ΝΑΤΟ ως οργανισμός εντείνει επίσης την υποστήριξή του», είπε, σημειώνοντας ότι οι Σύμμαχοι θα συμφωνήσουν για ένα νέο ολοκληρωμένο πακέτο βοήθειας για την Ουκρανία στη Σύνοδο Κορυφής της Μαδρίτης.
Αυτό θα βοηθήσει την Ουκρανία μακροπρόθεσμα να μεταβεί από τη σοβιετική εποχή στον σύγχρονο εξοπλισμό του ΝΑΤΟ και να ενισχύσει τη διαλειτουργικότητα με το ΝΑΤΟ, αναφέρει η ανακοίνωση της Συμμαχίας.
Αυτή ήταν η τρίτη συνάντηση της Ομάδας Επαφής για την Άμυνα της Ουκρανίας για τον συντονισμό της βοήθειας προς την Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης