Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Lamda Development: Στα 250 εκατ. ευρώ το κόστος για το Ellinikon Park

Lamda Development: Στα 250 εκατ. ευρώ το κόστος για το Ellinikon Park
Με αφετηρία το Experience Park, το Πάρκο του Ελληνικού θα μεγαλώνει μέχρι να γίνει το μεγαλύτερο παράκτιο πάρκο στην Ευρώπη, το οποίο θα καλύπτει μία έκταση 2.000.000 τ.μ.
Σχετικά Άρθρα

Σε εξέλιξη είναι οι μελέτες για το Ellinikon Park που θα κατασκευάσει στο Ελληνικό από τη Lamda Dev. και θα ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του 2022, οπότε και με την διεξαγωγή του διαγωνισμού για την κατασκευή του Πάρκου θα οριστικοποιηθεί το συνολικό κόστος το οποίο υπολογίζεται ότι θα ανέλθει στα 250 εκατομμύρια ευρώ, ενώ οι μελέτες έχουν κόστος πέριξ των 7 εκατ. ευρώ.
Το Πάρκο του Ελληνικού θα κατασκευαστεί και θα λειτουργήσει αποκλειστικά με χρήματα του επενδυτή χωρίς το Ελληνικό Δημόσιο, οι όμοροι Δήμοι και οι πολίτες να πληρώσουν ούτε ένα ευρώ, σύμφωνα με την εταιρεία .
Ένα μεγάλο τμήμα του Πάρκου του Ελληνικού θα ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2025.
Ήδη ένα κομμάτι του, το Experience Park, συνολικής έκτασης 75.000 τ.μ. άνοιξε για το κοινό από τον Δεκέμβριο του 2021, πολύ νωρίτερα από το αναμενόμενο.
Με αφετηρία το Experience Park, το Πάρκο του Ελληνικού θα μεγαλώνει μέχρι να γίνει το μεγαλύτερο παράκτιο πάρκο στην Ευρώπη, το οποίο θα καλύπτει μία έκταση 2.000.000 τ.μ. και θα προσφέρει μοναδικές εμπειρίες σε όσους το επισκέπτονται.

Τμήματα των διαδρόμων απογείωσης και προσγείωσης θα διατηρηθούν και θα επαναχρησιμοποιηθούν ως μέρος του δικτύου πεζών και ποδηλάτων και θα ενταχθούν στο Πάρκο.
«Η διατήρηση τους ήταν εξαρχής μέρος του σχεδιασμού μας καθώς στόχος μας είναι να αναδείξουμε την ιστορία της περιοχής», αναφέρεται από την εταιρεία.
Το Πάρκο του Ελληνικού σχεδιάστηκε λαμβάνοντας υπόψη το μεσογειακό κλίμα και την ποικιλομορφία της ελληνικής βλάστησης.

Θα φυτευτούν περισσότερα από 1.000.000 νέα φυτά και δέντρα: πεύκα, κουτσουπιές, ελιές, κυπαρίσσια, πλατάνια, που είναι ανθεκτικά και κατάλληλα για το κλίμα και τις συνθήκες της περιοχής. Ενώ 2.000 υπάρχοντα δέντρα που έχουν ήδη εντοπιστεί, θα διατηρηθούν σε προσωρινούς χώρους φύτευσης για να μεταφυτευθούν στο νέο Πάρκο.
Βασικό κομμάτι του σχεδιασμού για τον Πόλο του Ελληνικού είναι η δημιουργία ενός εκτεταμένου δικτύου διαδρομών, μεγαλύτερου των 50 χιλιομέτρων, με πεζόδρομους, ποδηλατόδρομους και δρόμους ήπιας κυκλοφορίας.
Σε αυτό θα περιλαμβάνεται και ένας μοναδικός πεζόδρομος πλάτους 56 μέτρων και μήκους πάνω από 2,5 χλμ, που θα συνδέει την λεωφόρο Βουλιαγμένης με το Παράκτιο Μέτωπο μέσω του Πάρκου του Ελληνικού.
Έτσι, το πάρκο θα ξεκινά από τις παρυφές του Υμηττού και θα εκτείνεται ως τη θάλασσα συνδέοντας τους γύρω Δήμους και ενώνοντας τις νέες γειτονιές που θα δημιουργηθούν.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης