Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καταρρέει ο Biden στις δημοσκοπήσεις, θα ζητήσει από το Κογκρέσο αναστoλή του φόρου στο αέριο

Καταρρέει ο Biden στις δημοσκοπήσεις, θα ζητήσει από το Κογκρέσο αναστoλή του φόρου στο αέριο
Μόλις το 11% των Αμερικανών πιστεύει ότι ο Πρόεδρος Poutin ευθύνεται για τις υψηλές τιμές του φυσικού αερίου

Με την Ημέρα της Ανεξαρτησίας να απέχει λιγότερο από δύο εβδομάδες, οι καταναλωτές στις ΗΠΑ έχουν πληγεί οικονομικά από το χειρότερο κύμα ακρίβειας των τελευταίων τεσσάρων δεκαετιών.
Ο Πρόεδρος Biden σε μια προσπάθεια να βελτιώσει την εικόνα του στα μάτια των νοικοκυριών, καθώς οι πολιτικές του αποτυγχάνουν να δαμάσουν τον αχαλίνωτο πληθωρισμό, αναμένεται να καλέσει το Κογκρέσο να αναστείλει τους ομοσπονδιακούς φόρους φυσικού αερίου και ντίζελ για τους επόμενους τρεις μήνες.
Σύμφωνα με το Bloomberg η αναστολή του φόρου καυσίμων θα άρει τον φόρο των 18 σεντς ανά γαλόνι στη βενζίνη και τον φόρο 24 σεντς ανά γαλόνι στο ντίζελ κατά τους καλοκαιρινούς μήνες οδήγησης.
Η μέση τιμή για το αέριο είναι περίπου 5 δολάρια το γαλόνι, ενώ το ντίζελ πλησιάζει τα 6 δολάρια.
«Μια αναστολή φόρου φυσικού αερίου από μόνη της δεν θα διορθώσει το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε, αλλά θα προσφέρει στις οικογένειες λίγη ανάσα καθώς συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για να μειώσουμε τις τιμές για μεγάλο χρονικό διάστημα», ανέφερε ανώτατο κυβερνητικό στέλεχος.
Η κατανομή της προτεινόμενης εξοικονόμησης φόρου εκτιμάται ότι θα εξοικονομήσει στον καταναλωτή το ποσό των 2,16 δολαρίων σε κάθε γέμισμα του ρεζερβουάρ.
Ο Biden αναμένεται να καλέσει και άλλα κράτη να αναστείλουν τους φόρους φυσικού αερίου ή να παρέχουν εκπτώσεις στους καταναλωτές.
Η κίνηση έρχεται λιγότερο από πέντε μήνες πριν από τις ενδιάμεσες εκλογές με τις δημοσκοπήσεις αποδοχής του αμερικανού Προέδρου να βρίσκονται σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα.
Είναι ενδεικτικό ότι μόλις το 11% των Αμερικανών πιστεύει ότι ο Πρόεδρος Poutin ευθύνεται για τις υψηλές τιμές του φυσικού αερίου.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης