Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επιτυχής ρωσική προέλαση σε Lysychansk και Slovyansk, αποδεκατίστηκαν τα Bayraktar - Η G7 ετοιμάζει νέες κυρώσεις

Επιτυχής ρωσική προέλαση σε Lysychansk και Slovyansk, αποδεκατίστηκαν τα Bayraktar - Η G7 ετοιμάζει νέες κυρώσεις
Ουκρανοί αξιωματούχοι ανησυχούν όλο και περισσότερο ότι και τα αμερικανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη Grey Eagle θα καταρριφθούν επίσης από την πανίσχυρη ρωσική αεράμυνα πάνω από το Donbass

(upd5)Η προέλαση των ρωσικών δυνάμεων είναι επιτυχής στο Donbass της Ανατολικής Ουκρανίας αφού πλέον πλησιάζουν με στόχο να καταλάβουν τις κρίσιμες στρατηγικά περιοχές Lysychansk και Slovyansk… ολοκληρώνοντας πλέον τον έλεγχο 100% του Luhansk.
Εν τω μεταξύ η ρωσική αεράμυνα έχοντας αναβαθμιστεί σημαντικά έχει καταστρέψει τα τουρκικά drones Bayraktar τα οποία ενώ στην αρχή του πολέμου σημείωναν επιτυχίες για λογαριασμό των Ουκρανών… εσχάτως οι ρωσικές δυνάμεις σχεδόν έχουν εξολοθρεύσει όλο τον στόλο των μη επανδρωμένων αεροσκαφών της Ουκρανίας.
Οι Ουκρανοί ανησυχούν ότι και τα αμερικανικά drones Grey Eagle θα έχουν την ίδια τύχη καθώς η ρωσική αεράμυνα έχει αναβαθμιστεί σημαντικά στην Ανατολική Ουκρανία δηλαδή την περιοχή του Donbass.

Νέες κυρώσεις από την G7 προς την Ρωσία

Η ηγεσία των ΗΠΑ στη σύνοδο κορυφής της Ομάδας των Επτά πλουσιότερων χωρών (G7), που θα πραγματοποιηθεί στις 26-28 Ιουνίου στη νότια Γερμανία, σκοπεύουν να παρουσιάσουν μια σειρά από συγκεκριμένες προτάσεις για να αυξήσουν την πίεση στη Ρωσική Ομοσπονδία και να στηρίξουν την Ουκρανία.
«Πρώτον, στη σύνοδο κορυφής θα παρουσιάσουμε μια συγκεκριμένη σειρά προτάσεων για να αυξήσουμε την πίεση στη Ρωσική Ομοσπονδία και να δείξουμε τη συλλογική μας υποστήριξη στην Ουκρανία».
Όπως σημείωσε ο αξιωματούχος, οι ηγέτες της G7 θα συζητήσουν την αύξηση του επιπέδου του πληθωρισμού στον κόσμο, θέματα ενέργειας και επισιτιστικής ασφάλειας.
Στην σύνοδο κορυφής της G7, θα συμμετάσχει ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Zelensky ζητώντας πρόσθετη βοήθεια απέναντι στη ρωσική επιθετικότητα

Ρωσικό φυσικό αέριο

Οι ηγέτες των χωρών της G7 θα εξετάσουν την κατάσταση με το ρωσικό πετρέλαιο και φυσικό αέριο.
«Πιστεύω ότι οι ηγέτες πιθανότατα θα μιλήσουν για κοινές αξίες όσον αφορά τη λήψη μέτρων για τη μείωση της εξάρτησης από τη ρωσική ενέργεια, φυσικά, το εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο που ανακοινώθηκε από τις ΗΠΑ, τον Καναδά, το Ηνωμένο Βασίλειο, την ΕΕ, ο στόχος είναι να μειωθούν ακόμη περισσότερο τα έσοδα της Ρωσίας από τον κλάδο ενέργειας» ανέφερε αξιωματούχος.

Οι αιχμάλωτοι Ουκρανοί φθάνουν τους 8.000

Περίπου 2.000 Ουκρανοί στρατιώτες ενδέχεται να έχουν αιχμαλωτιστεί ανέφερε η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Irina Vereshchuk.
Ωστόσο στα τέλη Μαΐου, ο πρεσβευτής της Δημοκρατίας του Luhansk στη Ρωσία Rodion Miroshnik είχε αναφέρει ότι ο αριθμός των Ουκρανών κρατουμένων σε Luhansk και Donetsk ήταν περίπου 8.000 και αυξάνεται.

Η ρωσική αεράμυνα έχει καταστρέψει τα Τουρκικά Bayraktar

Τα αποτελεσματικά ρωσικά συστήματα αεράμυνας στην ανατολική Ουκρανία περιορίζουν ολοένα και περισσότερο την αποτελεσματικότητα των ουκρανικών drones, υπονομεύοντας τις προσπάθειες των Ουκρανικών δυνάμεων.
Ο Jack Detsch του Foreign Policy ανέφερε αρκετούς ανώνυμους Ουκρανούς αξιωματούχους και στρατιωτικό προσωπικό που επισήμαναν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις σταμάτησαν σε μεγάλο βαθμό τη χρήση τουρκικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών Bayraktar, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία νωρίτερα στον πόλεμο, αφού η ρωσικής αεράμυνα τα έχει στην κυριολεξία αποδεκατίσει.

Ουκρανοί αξιωματούχοι ανησυχούν όλο και περισσότερο ότι και τα αμερικανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη Grey Eagle θα καταρριφθούν επίσης από την πανίσχυρη ρωσική αεράμυνα πάνω από το Donbass.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν περιορίσει τις αεροπορικές επιχειρήσεις σε 20 με 30 εξόδους την ημέρα και αντιμετωπίζουν έλλειμμα διαθέσιμων αεροσκαφών.
Οι ρωσικές δυνάμεις πιθανότατα δίνουν προτεραιότητα στην ανάπτυξη αεράμυνας στην ανατολική Ουκρανία για να ακυρώσουν τις ουκρανικές επιχειρήσεις και να προστατεύσουν τα συστήματα πυροβολικού στα οποία βασίζονται οι ρωσικές δυνάμεις για να σημειώνουν εδαφικές προόδους.
Ωστόσο, η ουκρανική αεροπορία και τα οπλισμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη παραμένουν ενεργά αλλού, προκαλώντας πλήγματα σε στόχους στην περιφέρεια Kherson στην Νότια Ουκρανία.

Βασικά σημεία

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν να σημειώνουν κέρδη στα νότια του Lysychansk και πιθανότατα θα φτάσουν στην πόλη τις επόμενες ημέρες, με στόχο ο έλεγχος της περιοχής Severodonetsk - Lysychansk.

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις προς το Slovyansk και σημείωσαν εδαφικά κέρδη.

Οι ρωσικές δυνάμεις ενίσχυσαν τις προσπάθειες να αποκλείσουν τις ουκρανικές γραμμές επικοινωνίας κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου T1302 Bakhmut-Lysychansk προκειμένου να υποστηρίξουν τις ρωσικές επιχειρήσεις προς το Lysychansk.

Οι ρωσικές δυνάμεις επικεντρώθηκαν σε αμυντικές επιχειρήσεις κατά μήκος του Νότιου Άξονα και έχουν σημειώσει κέρδη εντός της περιφέρειας Mykolaiv.

Ανατολική Ουκρανία

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις προσπάθειες να κινηθούν βόρεια προς το Lysychansk κατά μήκος της δυτικής όχθης του ποταμού Siverskyi και σημείωσαν σημαντικά κέρδη νότια του Lysychansk στις 22 Ιουνίου.
Ο επικεφαλής της διοίκησης της περιφέρειας Luhansk Serhiy Haidai δήλωσε ότι τα ρωσικά στρατεύματα εδραιώνουν τις θέσεις τους στην Toshkivka, Ustynivka, Pidlisne και τη Myrna Dolyna, και επιτίθενται στην Bila Hora, απευθείας στα νοτιοανατολικά προάστια του Lysychansk.
Το ρωσικό κανάλι Telegram Rybar ισχυρίστηκε ότι οι ρωσικές δυνάμεις ανέλαβαν τον έλεγχο της Rai - Oleksandrivka και της Loskutivka, 10 χιλιόμετρα νότια του Lysychansk.
Οι ρωσικές δυνάμεις προσπαθούν να σταθεροποιήσουν τις ουκρανικές μονάδες στο Borivske και στο Voronove (και οι δύο σε απόσταση 5 χιλιομέτρων νοτιοανατολικά του Severodonetsk) και βομβαρδίζουν τις ουκρανικές θέσεις στο Synetskyi και το Pavlohrad (δυτικά προάστια του Severodonetsk κατά μήκος της ανατολικής όχθης του ποταμού Siverskyi).
Οι ουκρανικές δυνάμεις εξακολουθούν να ελέγχουν την περιοχή στα νοτιοδυτικά του Severodonetsk κατά μήκος της ανατολικής όχθης του ποταμού Siverskyi και επομένως δεν είναι πλήρως περικυκλωμένες στην περιοχή Severodonetsk-Lysychansk.
Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις οδομαχίες εντός του Severodonetsk, πιθανώς για τον έλεγχο της βιομηχανικής ζώνης.
Οι ρωσικές δυνάμεις κινούνται για να ολοκληρώσουν την περικύκλωση των ουκρανικών θέσεων στο Zolote και στο Hirske, αλλά πιθανότατα δεν έχουν καταλάβει αυτούς τους οικισμούς στις 22 Ιουνίου

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις προς το Slovyansk από τα νοτιοανατολικά του Izyum και δυτικά του Lyman στις 22 Ιουνίου.
Η 35η Στρατιά Συνδυασμένων Όπλων, 68ο Σώμα Στρατού και απροσδιόριστες Αερομεταφερόμενες Δυνάμεις (VDV) επιχειρούν προς την κατεύθυνση του Slovyansk.
Οι ρωσικές δυνάμεις φέρονται να πολεμούν στα δάση γύρω από την Krasnopillya, περίπου 20 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Slovyansk.
Ο δήμαρχος του Slovyansk Vadym Lyakh δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις βομβάρδισαν απευθείας μια περιοχή του Slovyansk, η οποία είναι η πρώτη επίθεση απευθείας στο Slovyansk από τις αρχές Ιουνίου.
Οι ρωσικές δυνάμεις βομβάρδισαν επιπρόσθετα ουκρανικές θέσεις δυτικά του Lyman γύρω από το Pryshyb, το Sydorove και το Majaky.

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις προσπάθειες αναχαίτισης των ουκρανικών γραμμών επικοινωνίας ανατολικά του Bakhmut κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου T1302 Bakhmut – Lysychansk.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις ανασυγκροτούνται γύρω από το Bakhmut για να ενισχύσουν τις επιθετικές τους ικανότητες στην περιοχή.
Οι ρωσικές δυνάμεις διεξήγαγαν επίθεση κοντά στο εργοστάσιο ηλεκτροπαραγωγής Vuhledar στο Svitlodarsk, κάτι που υποδηλώνει ότι οι ρωσικές δυνάμεις μπορεί να προχωρήσουν προς τον αυτοκινητόδρομο E40 προς τα βορειοδυτικά για να αποκτήσουν πρόσβαση στο T3102 και να υποστηρίξουν επιχειρήσεις κατά του αυτοκινητόδρομου Severodonetsk - Lysychansk.
Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν αεροπορική επιδρομή στο Verkhnyokamyanka έναν οικισμό στον αυτοκινητρόδρομο T1302 εντός 10 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά του Lysychansk, σε μια πιθανή προσπάθεια να εμποδίσουν τις ουκρανικές κινήσεις προς το Lysychansk.
Οι ρωσικές δυνάμεις πιθανότατα θα συνεχίσουν να ανασυντάσσονται και να εντείνουν τις επιχειρήσεις στην περιοχή μεταξύ Bakhmut και Lysychansk για να προχωρήσουν προς το Lysychansk.

Νότιος Άξονας - Kherson και Zaporizhia

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν να επικεντρώνονται σε αμυντικές επιχειρήσεις κατά μήκος του Νότιου Άξονα και εξασφάλιασαν οριακά κέρδη στην περιφέρεια Mykolaiv, βόρεια της πόλης Kherson, καταλαμβάνοντας την Kalynivka και τρεις οικισμούς σε απόσταση 25 χιλιομέτρων από τα σύνορα Kherson – Mykolaiv.
Ο εκπρόσωπος του ουκρανικού Υπουργείου Άμυνας Oleksandr Motuzyanyk δήλωσε ότι στοιχεία του ρωσικού 8ου και 49ου στρατού συνδυασμένων όπλων, του 22ου σώματος στρατού και των αερομεταφερόμενων δυνάμεων (VDV) επιχειρούν μεταξύ των περιφερειών Mykolaiv και Kherson για να αποτρέψουν περαιτέρω ουκρανικές αντεπιθέσεις προς πόλη της Kherson.
Ο Αναπληρωτής Επικεφαλής του Προεδρικού Γραφείου της Ουκρανίας Kyrylo Tymoshenko δήλωσε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις ανακατέλαβαν την Kiselivka και βρίσκονται σε απόσταση 15 χιλιομέτρων από την πόλη Kherson, υποδεικνύοντας ότι οι ρωσικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν σημαντική πίεση για να υπερασπιστούν τα κατεχόμενα σύνορά τους από τις ουκρανικές αντεπιθέσεις.

vv1_12.png

vv2_12.png

vv3_9.png
vv4_10.png

vv5_10.png
vv6_1.png

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης