Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Ο Putin υποστηρίζει ότι η εξουσία των BRICS αυξάνεται σταθερά

Ρωσία: Ο Putin υποστηρίζει ότι η εξουσία των BRICS αυξάνεται σταθερά
Ο Putin ευχαρίστησε τον Κινέζο Πρόεδρο Xi Jinping και άλλους Κινέζους συναδέλφους για την ενεργό εργασία τους φέτος για την προώθηση της στρατηγικής εταιρικής σχέσης BRICS.
Οι χώρες BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότια Αφρική) εμβαθύνουν τη συνεργασία τους σε ολόκληρη την ατζέντα με την εξουσία του μπλοκ να αυξάνεται χρόνο με το χρόνο, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Putin την Πέμπτη 23 Ιουνίου στη σύνοδο κορυφής των BRICS σε μορφή τηλεδιάσκεψης.
«Οι χώρες του μπλοκ μας εμβαθύνουν τη συνεργασία σε όλο το φάσμα των θεμάτων της παγκόσμιας και περιφερειακής ατζέντας.
Και κάθε χρόνο η εξουσία των BRICS και η επιρροή τους στην παγκόσμια σκηνή αυξάνεται σταθερά», είπε ο Ρώσος ηγέτης.
Ο Putin επεσήμανε επίσης ότι πρόκειται για μια αντικειμενική διαδικασία, καθώς οι πέντε χώρες έχουν πραγματικά μεγάλο οικονομικό, επιστημονικό, τεχνολογικό και ανθρώπινο δυναμικό.
Μπορούν να συνεργαστούν αποτελεσματικά για να εξασφαλίσουν διεθνή σταθερότητα και ασφάλεια, βιώσιμη ανάπτυξη και ευημερία και την ευημερία των ανθρώπων τους.

Η διεθνής κοινότητα απαιτεί συλλογικές απαντήσεις

Ο Ρώσος πρόεδρος πρόσθεσε ότι η Μόσχα θεωρεί σχετικό το θέμα της σημερινής συνάντησης, «Ενίσχυση της εταιρικής σχέσης BRICS υψηλής ποιότητας, εγκαινίαση μιας νέας εποχής για την παγκόσμια ανάπτυξη».
Επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι η πολυπλοκότητα και η διακρατική φύση των προκλήσεων και των απειλών που αντιμετωπίζει η διεθνής κοινότητα απαιτούν αναζήτηση συλλογικών απαντήσεων με την ενεργό συμμετοχή του μπλοκ.
«Έχουμε πει επανειλημμένα ότι μόνο μαζί μπορούμε να λύσουμε προβλήματα όπως η επίλυση συγκρούσεων, η καταπολέμηση της τρομοκρατίας, το οργανωμένο έγκλημα, συμπεριλαμβανομένης της εγκληματικής χρήσης νέων τεχνολογιών, η καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και η εξάπλωση επικίνδυνων λοιμώξεων», τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος.
Ο Putin ευχαρίστησε επίσης τον Κινέζο Πρόεδρο Xi Jinping και άλλους Κινέζους συναδέλφους για την ενεργό εργασία τους φέτος για την προώθηση της στρατηγικής εταιρικής σχέσης BRICS.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης