Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Μίνα Γκάγκα: «Η τέταρτη δόση είναι προαιρετική - Όποιος, κάτω των 60, επιθυμεί μπορεί να την κάνει»

Μίνα Γκάγκα: «Η τέταρτη δόση είναι προαιρετική - Όποιος, κάτω των 60, επιθυμεί μπορεί να την κάνει»
«Η Επιτροπή λέει ότι υπάρχει ισχυρή σύσταση για τους άνω των 60 που υπάρχουν δεδομένα. Δεν έχει σύσταση για τους μικρότερους σε ηλικία, αλλά επειδή πολλοί νιώθουν πιο προστατευμένοι, η Επιτροπή είπε ότι μπορούν να το κάνουν», είπε χαρακτηριστικά

Τη σύσταση της Επιτροπής για εμβολιασμό στις πληθυσμιακές ομάδες άνω των 60 υπενθύμισε η Μίνα Γκάγκα σε τηλεοπτική εκπομπή.
Για την απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού μίλησε στην εκπομπή Live News, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα.

«Τέταρτη δόση για όποιον το επιθυμεί»

Όπως τόνισε η κυρία Γκάγκα, με αφορμή το άνοιγμα της πλατφόρμας για την (προαιρετική) τέταρτη δόση σε όσους το επιθυμούν και είναι κάτω των 60 ετών, η Επιτροπή Εμβολιασμού έχει συστήσει τη δεύτερη αναμνηστική δόση στις ομάδες του πληθυσμού που είναι άνω των 60 ετών.

«Φυσικά και όποιος το επιθυμεί μπορεί να κάνει και την τέταρτη δόση, ακόμα κι αν είναι κάτω των 60», επισήμανε η υπουργός Υγείας.

«Καμία σύσταση για τους κάτω των 60»

«Η Επιτροπή λέει ότι υπάρχει ισχυρή σύσταση για τους άνω των 60 που υπάρχουν δεδομένα. Δεν έχει σύσταση για τους μικρότερους σε ηλικία, αλλά επειδή πολλοί νιώθουν πιο προστατευμένοι, η Επιτροπή είπε ότι μπορούν να το κάνουν», είπε χαρακτηριστικά. 

«Η ευλογιά των πιθήκων δεν είναι ιδιαίτερα μεταδοτική»

Σχετικά με τη μάσκα, υπάρχει η σύσταση για τη χρήση της όπου υπάρχει συγχρωτισμός, ενώ αναφορικά με την ευλογιά των πιθήκων είπε:
«Δεν είναι κάτι που είναι πολύ μεταδοτικό, δεν έχουμε πολλά κρούσματα στην κοινότητα, αλλά έχουμε το νου μας και προσέχουμε τις επαφές μας», τόνισε η Μίνα Γκάγκα.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης