Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απίστευτο - Η Τσεχία έμεινε χωρίς άμυνα επειδή έστειλε όλα τα όπλα της στην Ουκρανία, αναμένει τώρα άρματα από τη Γερμανία

Απίστευτο - Η Τσεχία έμεινε χωρίς άμυνα επειδή έστειλε όλα τα όπλα της στην Ουκρανία, αναμένει τώρα άρματα από τη Γερμανία
«Τα αποθέματά μας σε οπλικά συστήματα της Σοβιετικής εποχής μειώνονται και θα πρέπει να αναπληρωθούν», είπε ο Τσέχος πρωθυπουργός
Σχετικά Άρθρα

Η Τσεχία έχει εξαντλήσει όλα τα αποθέματα όπλων της προκειμένου να βοηθήσει την Ουκρανία μετά την εισβολή των ρωσικών δυνάμεων στις 24/2/2022, αποκάλυψε την Πέμπτη (23/6) ο Τσέχος πρωθυπουργός Petr Fiala.
Μετά από συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg
ο οποίος ευχαρίστησε την τσεχική κυβέρνηση τόσο για τη στρατιωτική όσο και για την ανθρωπιστική υποστήριξή της προς την Ουκρανία, ο Fiala είπε ότι οι πόροι της Τσεχίας θα πρέπει να συμπληρωθούν για να μπορέσει να παράσχει περισσότερη βοήθεια στην πρώτη γραμμή.
«Τα αποθέματά μας σε οπλικά συστήματα της Σοβιετικής εποχής μειώνονται και θα πρέπει να αναπληρωθούν», είπε ο Fiala στους δημοσιογράφους.

Προτεραιότητα η Ουκρανία

Ο Τσέχος ηγέτης επέμεινε ότι η συνεχιζόμενη κρίση που εκτυλίσσεται στην Ουκρανία θα είναι κορυφαία προτεραιότητα κατά την επερχόμενη τσεχική προεδρία της ΕΕ, με την Πράγα σκοπεύει να συνεχίσει να υποστηρίζει τον ουκρανικό στρατό με όπλα, καθώς και με τεχνική υποστήριξη και εκπαίδευση.
Στο πλαίσιο αυτό, ανέφερε ότι η Γερμανία υποσχέθηκε πρόσφατα να δωρίσει άρματα μάχης Leopard 2A4 στην Τσεχία ως αποζημίωση για την παράδοση του βαρέος οπλισμού της Τσεχίας στην Ουκρανία.
Ο Fiala είπε επίσης ότι η κυβέρνησή του είναι αποφασισμένη να ανταποκριθεί στη δέσμευσή της στο ΝΑΤΟ και να αυξήσει τις αμυντικές της δαπάνες σε τουλάχιστον 2% του ΑΕΠ έως το 2024.

Η σύνοδος της Μαδρίτης

Μετά από μια σύντομη συνάντηση, ο Stoltenberg είπε ότι μίλησε επίσης με τον Fiala για την επικείμενη σύνοδο του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη, η οποία θα συζητήσει εάν ο αμυντικός οργανισμός θα επεκταθεί σύντομα με δύο νέα μέλη, τη Φινλανδία και τη Σουηδία.
Ο Fiala ξεκαθάρισε ότι η Τσεχική Δημοκρατία θα υποστηρίξει την ένταξη των σκανδιναβικών χωρών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης