Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Το πρώτο ταξίδι του Putin εκτός χώρας – Πυκνώνουν οι διεθνείς επαφές του Ρώσου ηγέτη

Ρωσία: Το πρώτο ταξίδι του Putin εκτός χώρας – Πυκνώνουν οι διεθνείς επαφές του Ρώσου ηγέτη

O Vladuimir Putin θα επισκεφθεί το Τατζικιστάν και το Τουρκμενιστάν και στη συνέχεια θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ινδονησίας Joko Widodo για συνομιλίες στη Μόσχα

Σχετικά Άρθρα

Ο Vladimir Putin θα επισκεφθεί αυτή την εβδομάδα δύο μικρά πρώην σοβιετικά κράτη στην κεντρική Ασία, όπως μετέδωσε η ρωσική κρατική τηλεόραση την Κυριακή 27 Ιουνίου 2022, στο πρώτο δημοσιοποιημένο ταξίδι του Ρώσου ηγέτη στο εξωτερικό από τότε που διέταξε την εισβολή στην Ουκρανία, όπως αναφέρει το Reuters σε δημοσίευμά του την Κυριακή 26 Ιουνίου 2022.
Ο Pavel Zarubin, ανταποκριτής του Κρεμλίνου στον κρατικό τηλεοπτικό σταθμό Rossiya 1, δήλωσε ότι ο Putin θα επισκεφθεί το Τατζικιστάν και το Τουρκμενιστάν και στη συνέχεια θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ινδονησίας Joko Widodo για συνομιλίες στη Μόσχα.
Στο Ντουσανμπέ, ο Putin θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Τατζικιστάν Emomali Rahmon, στενό σύμμαχο της Ρωσίας και τον μακροβιότερο κυβερνήτη πρώην σοβιετικού κράτους.
Στο Ασγκαμπάτ, θα συμμετάσχει σε σύνοδο κορυφής των χωρών της Κασπίας, συμπεριλαμβανομένων των ηγετών του Αζερμπαϊτζάν, του Καζακστάν, του Ιράν και του Τουρκμενιστάν, δήλωσε ο Zarubin.

Στην Κίνα

Το τελευταίο γνωστό ταξίδι του Putin εκτός Ρωσίας ήταν μια επίσκεψη στο Πεκίνο στις αρχές Φεβρουαρίου, όπου ο ίδιος και ο Κινέζος πρόεδρος Xi Jinping παρουσίασαν μια συνθήκη φιλίας «χωρίς όρια» λίγες ώρες πριν και οι δύο παρακολουθήσουν την τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης