Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το ξέσπασμα του Trump: Οι ΗΠΑ δεν είναι πλέον ένα μεγάλο κράτος, εδώ και δύο χρόνια είναι ένα κράτος – ανέκδοτο

Το ξέσπασμα του Trump: Οι ΗΠΑ δεν είναι πλέον ένα μεγάλο κράτος, εδώ και δύο χρόνια είναι ένα κράτος – ανέκδοτο
Οι ΗΠΑ είναι ένα κράτος που εκλιπαρεί τη Βενεζουέλα και τη Σαουδική Αραβία για πετρέλαιο, τόνισε ο πρώην πρόεδρος της χώρας
Σχετικά Άρθρα

Πραγματικό ξέσπασμα από τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Donald Trump σε συγκέντρωση του Save America, ο οποίος κατήγγειλε τη ζημιά που προκαλούν στη χώρα ο Joe Biden και οι Δημοκρατικοί.
«Οι ΗΠΑ δεν είναι πλέον ένα μεγάλο κράτος», είπε ο Trump στο πλήθος του στο Mendon του Ιλινόις.
«Είναι ένα κράτος σε παρακμή — μισώ να σας το λέω αυτό», τόνισε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ.
Ο Trump αποδοκίμασε έντονα τον Biden και την κυβέρνηση των Δημοκρατικών μετά την αποχώρησή του από την εξουσία τον Ιανουάριο του 2021.
«Είναι ένα κράτος που έχει τον υψηλότερο πληθωρισμό εδώ και 40 χρόνια και ομοίως έχει το υψηλότερο ενεργειακό κόστος στην ιστορία του – δεν είχαμε ποτέ κάτι παρόμοιο με αυτό που συμβαίνει με το κόστος ενέργειας», συνέχισε ο Trump.
«Δεν είναι πλέον ενεργειακά ανεξάρτητο ή ενεργειακά κυρίαρχο όπως ήταν μόλις πριν από δύο χρόνια.
Είναι ένα κράτος που εκλιπαρεί τη Βενεζουέλα και τη Σαουδική Αραβία για πετρέλαιο», συνέχισε.

«Οι ΗΠΑ παραδόθηκαν στο Αφγανιστάν»

Ο Trump στάθηκε και στην άνευ όρων αποχώρηση του Biden από το Αφγανιστάν και στο γεγονός πως η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία.
«Είναι ένα κράτος που παραδόθηκε στο Αφγανιστάν, αφήνοντας πίσω του νεκρούς στρατιώτες, Αμερικανούς πολίτες και τον καλύτερο στρατιωτικό εξοπλισμό αξίας 85 δισεκατομμυρίων δολαρίων στον κόσμο», είπε.
«Είναι ένα κράτος που επέτρεψε στη Ρωσία να καταστρέψει μια χώρα, την Ουκρανία, σκοτώνοντας εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους, και όλα θα γίνουν χειρότερα», σημείωσε.

Κράτος - ανέκδοτο

Ο Trump τόνισε ότι αυτές οι αυτοπροκαλούμενες κρίσεις δεν θα είχαν συμβεί αν είχε παραμείνει πρόεδρος μετά τις προεδρικές εκλογές του 2020, όπως γράφει το Newsmax.
«Δεν θα είχε συμβεί ποτέ με εμένα και δεν συνέβη με εμένα», σημείωσε.
«Είναι ένα κράτος που έχει οπλίσει την επιβολή του νόμου ενάντια στο αντίπαλο πολιτικό κόμμα όπως ποτέ άλλοτε.
Ένα κράτος που δεν έχει πλέον ελεύθερο τύπο ή δίκαιο τύπο.
Μόνο fake news που είναι ο μεγάλος εχθρός του λαού. Είναι ένα κράτος όπου δεν επιτρέπεται πλέον η ελευθερία του λόγου, όπου η εγκληματικότητα είναι αχαλίνωτη, όπου η οικονομία καταρρέει, όπου περισσότεροι άνθρωποι πέθαναν από τον Covid το 2021, από ό,τι το 2020. Είναι ένα κράτος που επιτρέπει στο Ιράν να κατασκευάσει ένα τεράστιο πυρηνικό όπλο - δεν θα είχε συμβεί ποτέ - και στην Κίνα να χρησιμοποιήσει τα τρισεκατομμύρια δολάρια που έχει πάρει από εμάς για να καταστεί το αντίπαλο στρατιωτικό δέος. Θα είναι απλώς μια καταστροφή για τον κόσμο», επισήμανε.
Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ υπογράμμισε ότι η απώλεια σεβασμού στην παγκόσμια σκηνή μπορεί να είναι το πιο καταστροφικό αποτέλεσμα της ανάληψης της εξουσίας από την κυβέρνηση Biden.
«Ίσως το πιο σημαντικό, ένα κράτος που τα τελευταία δύο χρόνια δεν τυγχάνει πλέον σεβασμού σε όλο τον κόσμο.

Είναι ένα κράτος που, από πολλές απόψεις, έχει γίνει ανέκδοτο. Και είναι ένα κράτος που είναι εχθρικό προς την ελευθερία και την πίστη μας.
Είναι ένα κράτος του οποίου η οικονομία παραπαίει, του οποίου τα καταστήματα είναι άδεια και του οποίου το εκπαιδευτικό σύστημα κατατάσσεται σε χαμηλότερο επίπεδο από 45 άλλες χώρες ενώ δαπανά περισσότερα χρήματα ανά μαθητή από οποιαδήποτε άλλη χώρα κατά τρεις φορές».
Ο Trump επανέλαβε την πρόθεσή του να συνεχίσει να αγωνίζεται για να κάνει τους Αμερικανούς ξανά σπουδαίους - αν και δεν κήρυξε επισήμως την προεδρική εκστρατεία του για το 2024.
«Δεν πρόκειται να αφήσουμε αυτό να συνεχιστεί», κατέληξε ο Trump.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης