Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πτώση στη Wall, με βαρίδι τον τεχνολογικό τομέα Στο -0,3% ο S&P 500, o Nasdaq -0,83%

Πτώση στη Wall, με βαρίδι τον τεχνολογικό τομέα Στο -0,3% ο S&P 500, o Nasdaq -0,83%
Πτώση στη Wall Street...

Πτωτικά κινήθηκαν οι κυριότεροι δείκτες της αμερικανικής χρηματαγοράς τη Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022, με βαρίδι τον τεχνολογικό τομέα αλλά και λόγω του επιχειρούμενου rebalancing, πάντα στη σκιά των φόβων για ύφεση.
Η Wall Street πρόκειται να κλείσει το χειρότερο πρώτο της εξάμηνο των τελευταίων δεκαετιών της αυτή την εβδομάδα, θέτοντας τις βάσεις για ένα καλοκαίρι αβεβαιότητας και αστάθειας.
Ωστόσο, πολύ βραχυπρόθεσμα, οι αναλυτές στρατηγικής βλέπουν ένα παράθυρο θετικής δυναμικής για μια αγορά που βρίσκεται σε φάση υπερπώλησης και εκτιμούν ότι το τέλος του τριμήνου θα μπορούσε να είναι μια στιγμή για κάποια γρήγορα κέρδη.
Ο Marko Kolanovic της JPMorgan βλέπει ισχυρό το σενάριο κατά το οποίο οι μετοχές θα μπορούσαν να αυξηθούν κατά 7% την επόμενη εβδομάδα, με βάση μόνο το rebalancing.
Με τον S&P 500 να υποχωρεί περισσότερο από 13,7% για το δεύτερο τρίμηνο και 17,9% για το έτος μέχρι στιγμής, οι διαχειριστές επενδύσεων θα πρέπει να ενισχύσουν τις μετοχές για να ανακτήσουν τα επίπεδα κατανομής περιουσιακών στοιχείων.
«Το rebalancing αυτής της εβδομάδας είναι σημαντικό, καθώς οι αγορές μετοχών υποχώρησαν σημαντικά τον περασμένο μήνα, τρίμηνο και εξάμηνο», έγραψε ο Kolanovic.
Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κατέγραψαν πτώση -0,20%, στις 31.438 μονάδες
Ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 σημείωσε πτώση -0,30%, στις 3.900 μονάδες
Ο σύνθετος τεχνολογικός δείκτης Nasdaq υποχώρησε -0,83%, στις 11.511 μονάδες 
φδσαφδσφσδαφδσαφδσα.JPG
Στα μάκρο, άνοδο σημείωσαν στις ΗΠΑ τα νέα συμβόλαια για την αγορά μεταχειρισμένων κατοικιών τον Μάιο.
Ειδικότερα, ο δείκτης για τις πωλήσεις κατοικιών σε εκκρεμότητα αυξήθηκε 0,7% τον Μάιο στο 99,9, μετά το χαμηλό δύο ετών του Απριλίου, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Εθνική Ένωση Μεσιτών (NAR) των ΗΠΑ. Οι αναλυτές σε δημοσκόπηση του Reuters περίμεναν ο δείκτης να υποχωρήσει κατά 3,7%.
Σε ετήσια βάση πάντως, οι πωλήσεις σε εκκρεμότητα κατρακύλησαν κατά 13,6% τον Μάιο.

Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα στις ΗΠΑ έδειξαν ότι οι παραγγελίες για διαρκή αγαθά αυξήθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο τον Μάιο, σε μια ένδειξη ότι οι επιχειρηματικές επενδύσεις παραμένουν ισχυρές παρά τις αυξήσεις των επιτοκίων και τις εντεινόμενες ανησυχίες για τις προοπτικές της οικονομίας.
Ειδικότερα, οι παραγγελίες διαρκών αγαθών ενισχύθηκαν κατά 0,7% τον Μάιο έναντι της εκτίμησης των αναλυτών για αύξηση 0,2%. Πρόκειται για την έβδομη άνοδο σε διάστημα συνολικά οκτώ μηνών.

Θετικό momentum στις ευρωπαϊκές αγορές

Διατηρείται το θετικό momentum στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά τα κέρδη της προηγούμενης εβδομάδας, με τους δείκτες να ενισχύονται σε υψηλά δύο εβδομάδων.
Το ενδιαφέρον στρέφεται στην τριήμερη σύνοδο των G7, η οποία ξεκίνησε την Κυριακή, καθώς και το ετήσιο φόρουμ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, το οποίο ξεκινά σήμερα Δευτέρα τις τριήμερες εργασίες του στην Πορτογαλία.
Στη Φρανκφούρτη ο DAX ενισχύθηκε 0,52%, στις 13.186 μονάδες.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημείωσε άνοδο 0,7%, στις 7.258 μονάδες.
Στις 6.047 μονάδες με πτώση 0,43% διαπραγματεύτηκε ο CAC 40 στο Παρίσι.
Στο Μιλάνο ο FTSE MIB κατέγραψε πτώση 0,9%, στις 21.928 μονάδες.
Στο ταμπλό, πρωταγωνίστησαν οι μετοχές της ενέργειας και της εξόρυξης, με κέρδη 1,5% και 3%, αντίστοιχα.
αδδ_3.JPG
Ifo (Γερμανία): Επιδείνωση προσδοκιών για τις εξαγωγικές επιχειρήσεις τον Ιούνιο του 2022

Ελαφρά επιδείνωση παρουσιάζει το κλίμα μεταξύ των γερμανικών εξαγωγικών επιχειρήσεων, τον Ιούνιο του 2022.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του ινστιτούτου Ifo, οι προσδοκίες για εξαγωγές μειώθηκαν στις 3,7 μονάδες τον Ιούνιο από τις 4,4 μονάδες τον Μάιο. “Τα προβλήματα logistics και ένα υψηλό επίπεδο αβεβαιότητας επιδεινώνουν τις προοπτικές για τις γερμανικές εξαγωγές”, αναφέρει ο πρόεδρος του Ifo, Clemens Fuest.
Ωστόσο, η αισιοδοξία έχει επιστρέψει στον κλάδο του αυτοκινήτου, ο οποίος αναμένει ανάπτυξη στις διεθνείς δραστηριότητες για πρώτη φορά από τον Φεβρουάριο, τόνισε ο Fuest.
Οι επιχειρήσεις μηχανημάτων και εξοπλισμού, παραγωγής ποτών και κατασκευής ενδυμάτων, αναμένουν επίσης μεγαλύτερες εξαγωγές.
Οι εταιρείες κατασκευής ηλεκτρικού εξοπλισμού υπέστησαν σοβαρό πλήγμα, με τις προσδοκίες τους να μειώνονται στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο του 2020.
Οι κατασκευαστές επίπλων και οι εταιρείες εκτύπωσης αναμένουν ότι οι διεθνείς πωλήσεις τους θα μειωθούν, σύμφωνα με την έρευνα.

Ρωσία: «Συμβολική» αθέτηση πληρωμών 100 εκατ. δολ

Για πρώτη φορά από το 1918 η Ρωσία αθέτησε πληρωμές ομολόγων, ύψους 100 εκατ. δολαρίων περίπου, με τη Δύση να «βλέπει» πιστωτικό γεγονός και τη Μόσχα να κάνει λόγο για «φάρσα».
Οι πληρωμές τόκων συνολικού ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων έπρεπε να καταβληθούν στις 27 Μαΐου και υπόκεινται σε περίοδο χάριτος που έληξε το βράδυ της Κυριακής.
Αρκετά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι οι ομολογιούχοι δεν έχουν λάβει ακόμη τις πληρωμές, αφού οι προσπάθειες της Ρωσίας να πληρώσει στο νόμισμα ρούβλι μπλοκαρίστηκαν από διεθνείς κυρώσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης