Διεθνή

Macron σε Biden: Τα ΗΑΕ και η Σαουδική Αραβία μπορούν μετά βίας να αυξήσουν την παραγωγή πετρελαίου

Macron σε Biden: Τα ΗΑΕ και η Σαουδική Αραβία μπορούν μετά βίας να αυξήσουν την παραγωγή πετρελαίου
Η Ευρώπη αναζητά τρόπους για να αντικαταστήσει έως και 2 εκατομμύρια bpd ρωσικού αργού και περίπου 2 εκατομμύρια bpd διυλισμένων προϊόντων που εισήγαγε από τη Μόσχα πριν από την εισβολή στην Ουκρανία.

Ο Γάλλος πρόεδρος Macron δήλωσε ότι ο πρόεδρος των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Σεΐχης Sheikh Mohammed bin Zayed al-Nahyan (MbZ), του είπε ότι δύο κορυφαίοι παραγωγοί πετρελαίου του ΟΠΕΚ, η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, μετά βίας μπορούν να αυξήσουν την παραγωγή πετρελαίου.
«Είχα μια κλήση με τον MbZ», ακούστηκε να λέει ο Macron στον πρόεδρο των ΗΠΑ Joe Biden στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της G7.
«Μου είπε δύο πράγματα. Είμαι στο μέγιστο, μάξιμουμ (δυναμικότητα παραγωγής). Αυτό ισχυρίζεται.»
«Και μετά είπε (οι) Σαουδάραβες μπορούν να αυξηθούν κατά 150 (χιλιάδες βαρέλια την ημέρα).
Ίσως λίγο περισσότερο, αλλά δεν έχουν τεράστιες χωρητικότητες πριν από έξι μήνες», είπε ο Macron.

Στα ύψη το πετρέλαιο

Οι τιμές του πετρελαίου Brent εκτινάχθηκαν πάνω από 2 δολάρια το βαρέλι και ξεπέρασαν τα 115 δολάρια το βαρέλι λόγω των ειδήσεων εν μέσω στενών παγκόσμιων προμηθειών και αυξανόμενης ζήτησης.
Η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα θεωρούνται ως οι μόνες δύο χώρες στην ομάδα παραγωγών, τον Οργανισμό Πετρελαιοεξαγωγικών Χωρών και τον κόσμο, που έχουν ακόμη κάποια πλεονάζουσα ικανότητα και θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην αύξηση των παγκόσμιων παραδόσεων.
Η Δύση αναζητά τρόπους να μειώσει τις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου για να τιμωρήσει τη Μόσχα για την εισβολή στην Ουκρανία.
Η Σαουδική Αραβία παράγει επί του παρόντος 10,5 εκατομμύρια bpd και έχει χωρητικότητα 12,0-12,5 εκατομμύρια bpd, κάτι που θεωρητικά θα της επιτρέψει να αυξήσει την παραγωγή κατά 2 εκατομμύρια.
Τα ΗΑΕ παράγουν περίπου 3 εκατομμύρια bpd, έχουν χωρητικότητα 3,4 εκατομμύρια bpd και εργάζονται για να την αυξήσουν στα 4 εκατομμύρια bpd.
Τα νέα, όπως τα παρουσίασε ο Μακρόν, θα ήταν ανοδικά για τις αγορές πετρελαίου εάν και οι δύο χώρες του ΟΠΕΚ μετά βίας μπορέσουν να αυξήσουν την παραγωγή.
Η Ευρώπη αναζητά τρόπους για να αντικαταστήσει έως και 2 εκατομμύρια bpd ρωσικού αργού και περίπου 2 εκατομμύρια bpd διυλισμένων προϊόντων που εισήγαγε από τη Μόσχα πριν από την εισβολή στην Ουκρανία.www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης

Advertisement -->