Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΟΗΕ και Βρετανία καταδικάζουν την πολύνεκρη πυραυλική επίθεση σε εμπορικό κέντρο στο Kremenchuk

ΟΗΕ και Βρετανία καταδικάζουν την πολύνεκρη πυραυλική επίθεση σε εμπορικό κέντρο στο Kremenchuk
Τουλάχιστον 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 40 τραυματίστηκαν σε ρωσική πυραυλική επίθεση σε εμπορικό κέντρο στην πόλη Kremenchuk στην κεντρική Ουκρανία, ανέφεραν οι ουκρανικές αρχές
Σχετικά Άρθρα

Τα Ηνωμένα Έθνη εξέφρασαν την ανησυχία τους για τις εντεινόμενες μάχες στην Ουκρανία και για την «αξιοκατάκριτη» επίθεση σε εμπορικό κέντρο στην πόλη Kremenchuk στην κεντρική Ουκρανία, δήλωσε ο εκπρόσωπος του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Antonio Guterres.
Τουλάχιστον 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 40 τραυματίστηκαν σε ρωσική πυραυλική επίθεση σε εμπορικό κέντρο στην πόλη Kremenchuk στην κεντρική Ουκρανία, ανέφεραν οι ουκρανικές αρχές με τον κυβερνήτη της περιφέρειας Poltava, Dmytry Lunin, να προειδοποιεί ότι ο αριθμός των νεκρών ενδέχεται να αυξηθεί.
«Είναι αξιοθρήνητο, το λιγότερο που μπορούμε να πούμε. Οποιοδήποτε είδος μη στρατιωτικής υποδομής, κάτι που περιλαμβάνει προφανώς εμπορικά κέντρα και αμάχους, δεν πρέπει ποτέ να αποτελεί στόχος», είπε ο εκροσωπος του ΟΗΕ σε δημοσιογράφους.
Ο Boris Johnson καταδίκασε τη ρωσική επίθεση που όπως είπε ο Βρετανός πρωθυπουργός, καταδεικνύει τη «σκληρότητα και τη βαρβαρότητα» του Vladdimir Putin και το μόνο που κάνει είναι να «ενισχύει την αποφασιστικότητα» της Δύσης να στηρίξει το Κίεβο.
«Αυτή η φρικτή επίθεση έδειξε για άλλη μια φορά τα βάθη της σκληρότητας και της βαρβαρότητας στα οποία είναι έτοιμος να βυθιστεί ο Ρώσος ηγέτης», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Βρετανός πρωθυπουργός.
«Ο Putin πρέπει να καταλάβει ότι η συμπεριφορά του θα ενισχύσει την αποφασιστικότητα του Ηνωμένου Βασιλείου και όλων των άλλων χωρών της G7 να στηρίξουν την Ουκρανία για όσο διάστημα χρειαστεί», πρόσθεσε.
Το ρωσικό πλήγμα σημειώθηκε κατά τη δεύτερη ημέρα της συνόδου κορυφής της G7 στη νότια Γερμανία, όπου κυριαρχεί σε μεγάλο βαθμό ο πόλεμος που ξεκίνησε από τη Ρωσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης